Schakers van KiNG 1 trotseren verkeerschaos voor triomf over 't Pionneke

Geschreven door Bram van den Berg op 26 november 2023
Categorieën

Topchauffeur Cees Ijzermans in de bocht met een empathisch en ijzingwekkend verslag:

Op een onstuimige zaterdag in Roermond, waar de klokken pas om kwart over één in gang werden gezet, heeft schaakteam KiNG 1 een memorabele strijd geleverd tegen RSC 't Pionneke.
De oorspronkelijke tijd van 13:00 uur was slechts een streven; de realiteit was een race tegen de klok, waarbij vijf leden van KiNG de verkeersgoden uitdaagden om op tijd te arriveren.

De verkeersellende leek bijna roet in het eten te gooien, maar de heren bleven rustig, zelfs met het vooruitzicht van mogelijk reglementair verlies. Een speler grapte nog over het volgen van de vluchtstrook - blijkbaar is elke weg naar het schaakbord gerechtvaardigd, zolang het maar tot overwinning leidt.

Na een reis die meer weg had van een schaakopening met te veel gambieten, waren de spelers van KiNG net op tijd binnen om de arbiter te sussen, die zichtbaar mopperde over hun late entree en iets met fidenummers. Met een gezonde dosis humor en een tikje sarcasme, zoals: "Justin, zal ik jou zwart geven? Witbord opofferen is echt zonde," werd de ernst van de situatie onderstreept.

De partijen zelf waren een bonte mix van remises en glorieuze overwinningen. Een speler van KiNG, met de koelbloedigheid van een echte eindspelvirtuoos, wist zelfs met een kwaliteit minder zijn partij te winnen. Een ander lid merkte droogjes op dat dit het resultaat is van niet na 12 zetten remise spelen.

Na een intense middag, waarbij de spanning evenredig steeg met de binnenkomende resultaten, sloot KiNG 1 de dag af met een indrukwekkende 6-2 overwinning. Een echo van triomf en plagerijen, waarbij zelfs een 'breezer ananas' werd genoemd als geheim ingrediënt voor succes.

"Hoe dan?" vroeg een teamlid zich af, nadat de stofwolken van de strijd waren opgetrokken. Het antwoord was simpel: "Op talent," gevolgd door een knipoog naar de gedetailleerde uitslagen. De teamgeest, humor en veerkracht die KiNG 1 ten toon spreidde, bewijst dat schaken meer is dan alleen een spel; het is een avontuur dat moed, doorzettingsvermogen en een goede dosis humor vereist.