Nieuwe website live!

Geschreven door Frank Lambregts op 6 november 2023
Categorieën

Zoals tijdens de ALV al aangekondigd is, is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe website. De oude website draaide op WordPress en dat werd steeds een beetje minder gebruiksvriendelijker. Daarnaast was de voorkant van de website ook, waar je dus dit berichtje leest, ook wel aan wat likjes verf toe, hoewel de kleurstelling hetzelfde is!

Enkele voordelen van de nieuwe website zijn:

  • Geen rechtstreekse integraties met derde partijen (zoals Facebook of Discord, daardoor is het allemaal wat meer privacy-gericht). Er zijn nog wel bij de artikelen wat deelmogelijkheden.

  • Voor de bezoekers is het meteen gemakkelijk om de belangrijkste details van de vereniging op de voorpagina te vinden.

  • Boven de artikelen is ook meteen een regel met vier extra tabjes gekomen. Een kort overzicht van de meest recente events, een mogelijke banner voor het eerst volgende toernooi en bijvoorbeeld een kort berichtje als teaser voor een langer artikel.

Aan de achterkant hebben we nu veel meer vrijheid om dingen te maken want we zijn niet meer gebonden aan wat WordPress aan kan. Nu is het voor auteurs wat gebruiksvriendelijker om een artikel aan te maken. En we kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk een partij vanuit LiChess toevoegen.

Daarnaast draait de site nu op de laatste versie van PHP in combinatie met wat lichte Javascript en een opmaakframework dat ook moderne ondersteuning kent. Dus helemaal toekomstbestendig waardoor de site zeker ons 10-jarig jubileum gaat overleven!

De site moet op sommige plekken nog wel gevuld worden, maar dat komt zeker goed de komende tijd. Mocht je ideeën en suggesties kun je contact opnemen met het bestuur of met Frank Lambregts.