Markt Haast wint voor de 3de keer op rij KiNGs Night

Geschreven door Eric De Moor op 14 januari 2024
Categorieën

Afgelopen vrijdag was de eerste KiNGs Night van 2024, ronde 5 van de cyclus. We hadden weer een mooie opkomst van 34 deelnemers. De schakers kwamen weer van heinde en ver naar ons mooie snelschaaktoernooi. Onze schaakvrienden van Helmond hebben ook kennis kunnen maken met onze nieuwe KiNGs Night locatie.

Mark Haast was weer 1 van de favorieten voor de overwinning. Het werd hem niet in de schoot geworpen door deelname van onder andere Niels Ondersteijn en Mark Timmermans. Mark Haast wist de concurrentie ook dit keer weer achter zich te houden door met 8 uit 10 eerste te worden. Hij verloor enkel van Mark Timmermans, maar wist wel onder andere van Niels en Sjoerd van Roon te winnen. Sjoerd wist wel van zowel Mark Timmermans als Niels Ondersteijn te winnen en ook op 8 uit 10 te eindigen. Zijn weerstandspunten waren echter net minder dan die van Mark Haast waardoor hij 2de werd. Mark Timmermans maakte het podium compleet door de beste speler met 7,5 uit 10 te worden. 

De ratingprijs tot 2000 werd gewonnen door Bjorn Fokker, die een sterk toernooi speelde en onder andere remise speelde tegen Mark Haast en won van klassementsleider Jordy Schouten.

De ratingprijs tot 1700 werd gewonnen door Jurrian de Graaf. Het is de 2de ratingprijs van Jurrian in 3 deelnames. Wat het extra knap maakt is dat Jurrian een huisschaker is en vele clubschakers de baas is gebleven.

 De volgende KiNGs Night is vrijdag 23 februari. Wij hopen jullie dan weer te kunnen verwelkomen.