Kings Night op Kings Night! Mark Timmermans wint ronde 8!

Geschreven door Eric De Moor op 3 mei 2024
Categorieën

Hoe magischer wil je het hebben, KiNGs Night daadwerkelijk op Koningsnacht. Ondanks dat dit een speciale editie is moet men ook rekening houden met schakers die deze avond gebruiken om Koningsdag alvast te vieren (en rekening houdend met dienstregelingen van het openbaar vervoer). Desondanks zat deze avond weer vol met verschillende vast deelnemers en schaakkanonnen zoals GM Thomas Beerdsen, IM's Mark Timmermans en Mark Haast. Alle 3 ook nog eens SG KiNG-leden! Jazeker, Thomas Beerdsen is vanaf nu ook lid van SG KiNG, wat wij geweldig vinden en ook snappen omdat SG KiNG een super leuke schaakclub is!

Terug naar het toernooi. De resultaten vlogen over en weer en de overige deelnemers wisten het de toppers knap lastig te maken. Uiteindelijk wist Mark Timmermans de hoogste plek op het podium te pakken (8,5 uit 10) met een half punt voor op nieuw lid Thomas Beerdsen (8 uit 10). Mark Haast wist 3de te worden, althans gedeeld 3de. Jordy schouten, die ook een sterke cyclus speelt dit seizoen, wist gelijk met Mark te eindigen maar met een half weerstandspunt meer waardoor hij uiteindelijk de 3de prijs in ontvangst mocht nemen.

De ratingprijs tot 2000 werd gewonnen door Joost van den Bighelaar met 5 uit 10. Prima score als je ziet wie allemaal boven hem zijn geïndigd. De ratingprijs tot 1700 werd gewonnen door Thomas Franken die een geweldig toernooi heeft gespeeld en met 4 uit 10 en een enorme overscore zeer tevreden mag zijn over zijn spel.

Dit was alvast de één na laatste ronde van het seizoen. Vrijdag 7 juni zal de laatste ronde plaatsvinden, met de prijsuitreiking van de eindstand direct daarna. Wij hopen dat jullie er ook weer bij zijn om mee te strijden voor die laatste paar punten die jou mogelijk hoger brengen in de eindstand of zelf tot een prijs!

Tot dan!