KiNG 2 sluit het seizoen winnend af

Geschreven door Frank Lambregts op 24 april 2024

Wat een club, wat een spelers, wat een eindspurt! We maakten het spannend met een gelijkspel tegen De Drie Torens, maar na winst tegen DSC en EGS, zijn we keurig in de middenmoot van klasse 4G geëindigd. Dat is de korte samenvatting van ons seizoen en daarom bij deze de kortste partij van het seizoen. Geniet ervan, zolang het duurt! Dat deed men vroeger ook met ‘schaakcomputers’ eind 18e eeuw. 

[Event "Snelste partij"]

[Site "https://lichess.org/study/ORMLieKL/yjvCz7e3"]

[Result "1-0"]

[Variant "Standard"]

[ECO "C44"]

[Opening "Ponziani Opening: Jaenisch Counterattack"]

[Annotator "https://lichess.org/@/Helikopter"]

[UTCDate "2024.04.24"]

[UTCTime "20:01:28"]

1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. c3 Nf6 4. d4 Nxe4 5. d5 Ne7 6. Nxe5 d6 7. Bb5+ c6 8. dxc6 Qb6 9. cxb7+ Kd8 10. Nxf7+ Kc7 11. bxa8=N+ *

Er ging eind 18e eeuw een zogenaamde automaton door Europa, de Turk. In feite een schaakbord op een kast, waarbij een sterke schaker in de kast zat en met behulp van magneten de stukken over het bord liet gaan. Deze uitvinding was de inspiratiebron voor het mechanisch weefgetouw, en daar plukken we nu de vruchten van met onze merchandise! Bizar toch?! In een latere versie werden geluidseffecten toegevoegd zodat de pop die de stukken zogezegd zou besturen, ook ‘schaak’ kon zeggen. De techniek hierachter heeft weer invloed gehad op ene Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon waarop je dit misschien wel leest. Oh ja, ik was een verslag over onze laatste wedstrijd aan het schrijven.

Marion vertelde nog over haar partij, waarvoor dank! “Ik kreeg met wit een geweigerd damegambiet op het bord. Door een beest van een zwarte loper en een zielige remi pion van mijn tegenstander had ik een actieve plusstelling. Door de druk verder op te voeren won ik een pion. Vervolgens kon ik nog een pion verorberen en toen ik de derde pluspion van het bord tikte, vond mijn tegenstander het wel mooi geweest.” Nou, wij ook! Mooi ongeslagen seizoen, Marion!

Net als onze kapitein, die het liet afweten tijdens onze gewonnen matches. Geruchten gaan dat hij tot non-playing teamcaptain wordt bevorderd om volgend seizoen een prijs binnen te slepen voor KiNG. Nog een bijzonder detail: als we geen score maken op het eerste bord, winnen we de match. Wat de tegenstanders komend seizoen met die statistiek doen, mogen ze zelf weten.

Dank weer aan alle spelers voor het fantastische seizoen, het was een waar genoegen om verslag te doen van de acht wedstrijden. Gezelligheid kun je nog zien bij het verslag van het 1e! Hier is de eindstand te vinden.