Niels Ondersteijn en Bob Jansen besloten om het wereldrecord schaken te verbreken. Hoewel deze poging gedoemd was om te mislukken – Bob heeft er een handje van bij een 61 – 14 achterstand de benen te nemen en niet meer terug te komen – besloot KiNG (en Boulevard) om deze 2 mastodonten van het schaakspel een podium te geven voor iets wat in Rusland de normaalste zaak ter wereld is. Continu schaken.

Bob had net te weinig tijd om zijn ingezette eindspurt winnend af te sluiten. Hier feliciteert hij Niels met het feit dat hij een CM heeft verslagen met schaken. Well played.

 

Commentaar van Niels na de uitputtingsslag: “Als eerste wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Alle vrijwilligers, Café Boulevard, SG KiNG, en natuurlijk niet te vergeten Bob Jansen, die 48 uur tegen mijn chagrijnige hoofd aan moest kijken. Dat maakt zijn prestatie alleen maar noemenswaardiger. Als tweede wil ik even zeggen dat, zodra er flapdrollen zijn die denken dit record te kunnen verbreken, ze moeten begrijpen dat ik een week later weer klaar zit om er 60 uur van te maken. Of 70 uur. Of 80 uur. Wat ze willen.”

 

Een maand later is in Polen dit wereldrecord al uit de boeken geschaakt. Jacek Gajewski en Wojciech Waruga speelden 50 uur lang het London systeem tegen elkaar waarbij alleen wodka en tomatensap werd genuttigd. De match was vele malen intenser dan die tussen Niels en Bob. De beslissingen bij de Poolse tweekamp kwam pas in het laatste halfuur. Uiteindelijk ging Gajewski met 259,5 punten aan de haal tegen 254,5 voor Waruga. Het gerucht gaat dat ze lachend en zonder slaap de 50 uur hebben gehaald…