Het vlaggenschip van KiNG in de avondcompetitie heeft haar eerste vier rake kanonnen afgeschoten. Pas na 11 uur kwamen ze erachter dat het vizier niet goed was afgesteld en dat de eigen submarine naar de donkere dieptes was gezonken.

Er wordt nog wel gesproken over piraterij door de NBSB. Niemand binnen KiNG had erop gerekend dat ze de eerste ronde al met elkaar de oorlog moesten aangaan.    KiNG B hoopte gespaard te blijven tot het einde van het seizoen met als mogelijk gevolg een lege lading kanonnen bij KiNG A.

Maar hoe verliep dit slagveld?

Lang leek het erop dat het eerste kanon snel afgeschoten ging worden, maar waarop was de vraag? De stuurman van de submarine was een uur verlaat. De bemanning moest eerst compleet zijn, alvorens deze submarine zich op het water ging bevinden.

Eenmaal aanwezig, kon het vlaggenschip het vizier gaan afstellen en werd er kort erop door de derde opening een schot afgevuurd. RAAK! Mechanicus Thomas Kaufmann werd het slachtoffer van topschutter Senders. “Alweer een punt!” riep hij nog. Deze man is maar niet te stoppen.

Niet heel veel later was het kapitein Konings die als ervaren rot raak wist te schieten met het eerste kanon. De oudste Haast kreeg hierdoor een K.O. te verwerken. Nu werd het toch wel een erg moeilijke strijd nu de kapitein van de submarine uit het veld lag.

De stuurman bleef ook niet gespaard. Hij probeerde zijn partij te winnen door met de submarine recht op het vlaggenschip af te varen. Net voordat deze zover was werd deze met een flink net vastgezet door de jongere broer van de net neergeschoten Haast. Een submarine die geen kant meer op kon, dat is open huis en schiet maar raak. Het ene na het andere kanon werd afgevuurd en zo werd ook de stuurman weggeblazen.

Ten slotte was alleen matroos Bart nog te bewonderen. Medematroos Jordy schoot wat kanonnen af, maar Bart wist deze vakkundig onschadelijk te maken. Vervolgens moesten de kanonnen weer geladen worden, waarna Bart het initiatief kort kon overnemen. Meermaals werd de vlag voor vrede omhoog gehouden door Bart, maar Jordy wilde hier niets van weten. “Het is oorlog!”. Bart zag echter geen gevaar meer en viel pardoes een aantal minuten in slaap. Jordy sloeg meteen toe en wist deze keer wel raak te schieten. De schade was dusdanig groot dat dit zonder mechanicus niet meer herstel kon worden.

En zo werd de complete submarine naar de bodem geschoten. Dat de submarine van KiNG B bleek te zijn, was ook een onaangename conclusie voor het vlaggenschip.

Categorieën: KiNG A

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.