Dinsdagavond uit in het wijkcentrum te Oss. Daar moest KiNG de kwartfinale van de NBSB beker zien te overleven. Dat Oss graag de beker wilde winnen was wel duidelijk, want met alle waarschijnlijkheid hadden ze de sterkste speler ooit in de NBSB beker in hun team. Wie is deze sterkste speler dan? Wel eens gehoord van KiNG Loek!?

Deze KiNG Loek mocht het op bord 1 opnemen tegen onze KiNG Max. Waar genoeg schakers een reis afleggen om deze twee grootheden te zien schaken voor bijvoorbeeld een Nederlands kampioenschap, waren er nu heel veel mensen niet op de hoogte van deze ware clash op bord 1 in de NBSB beker te Oss. De echte clash kwam er echter alleen van in de analyse. Een plus remise aldus Loek, want hij had immers zwart.

Op bord 2 kreeg Mark H te maken met FM Fred Hallebeek. Een serieuze tegenstander, waar Mark wel warm voor draaide. En warm draaien deed hij zeker. Of dit kwam door de verwarming die op standje 26 graden stond of door zijn pure enthousiasme voor het spel weet ik ook niet, maar hij ging als een mes door de boter. Fred vond Mark niet zo’n leuk speler. “Jij speelt wel erg profylactisch”. Ja Fred dat weten wij al jaren. Altijd als laatste klaar die Mark. Gelukkig deze keer niet!

Frank zat op bord 4 tegen Henk van der Wijst. Met zwart mocht hij laten zien wat hij waard is. En op revanche was hij uit na een pijnlijke nederlaag in Goes. Frank wilde graag de 1900 halen in Oss en daarvoor moest hij in ieder geval niet verliezen. Nou dat is gelukt, weinig weggegeven en solide een halfje pakken. Gefeliciteerd met je 1900 Frank! Over een jaar verwacht ik de 2000 te zien. Kratje bier de inzet?

Ten slotte was Jordy nog bezig tegen naamgenoot IM Nico Schouten. Nico Schouten is een IM die zijn titel wist te verkrijgen in 2014 nadat hij Europees Kampioen veteranen wist te worden (65+). Een prestatie van formaat waar hij o.a. boven menig GM, waaronder Mihai Suba eindigde. Wellicht was dit dan wel een clash tussen beide Schoutens. Jordy koos voor een pionoffer in de opening om het snel gecompliceerd te maken. Echter kwam hij snel terug van dit plan, pakte zijn pion terug en kwam eigenlijk niet erg gelukkig uit de opening. Dan maar op een structuur spelen, want ja daar staat Schouten toch om bekend? Welke van de twee is aan u. Mark dacht er het zijne van en vond het bijzonder om aan te schouwen. Jordy wist in deze fase Nico echter te overklassen, pionnen te rapen en op zet 34 de klok stil te zetten wegens een gevallen vlag.

Wellicht wel de sterkste ontmoeting ooit in de NBSB beker!? Deze werd echter wel met 3-1 gewonnen door de mannen van KiNG.

KiNG Loek werd nog even gepeild of hij niet het puntenkanon op bord 6 wilde worden bij KiNG 1, maar vooralsnog sloeg hij dit aanbod af. Iedereen maakt fouten natuurlijk.

Categorieën: NBSB beker

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.