Eindelijk weer een tegenstander van vlees en bloed. Eindelijk weer stukken om vast te houden en weg te geven. Eindelijk weer een biertje en slap ouwehoeren. En uiteindelijk de ‘Patron’ van het Tilburgse schaak, Kuipie, die neersteeg van zijn troon, toekeek op het normale volk, en zag dat het goed was. Oftewel, verslag van een klassieke KiNG-middag.

Een klassieke KiNG-middag met voorzorgsmaatregelen welteverstaan. Zo werd er geschaakt in de buitenlucht, was er tussen alle borden minimaal anderhalve meter afstand, en stond er desinfectiemiddel bij alle groepen. Jaap van Dissel zou trots zijn.

Anderhalve meter, ook TricksOnly neemt het serieus

Youri Gerritse, nemesis van velen…

Gelukkig waren de weergoden KiNG goed gezind. Tijdens het toernooi een prima temperatuur, niet te warm en de wolken boden beschutting voor de felle zon. Tijdens de eindfase van het toernooi brak de zon door en moest er zelfs nog gesmeerd worden.

Met 34 man waren we bijna uitverkocht. In de voorrondes werd het kaf van het koren gescheiden. De familie Haast probeerde met de gehele familie poule 1 te bezetten, en daarbij werden draconische maatregelen niet geschuwd. Aanstormende babytalenten, aangetrouwde familie, zelfs vader Jan werd ingezet. In vroegere tijden zouden we het gewoon matchfixing of casa nostra-praktijken hebben genoemd, maar bij KiNG wordt dit alles met de mantel der liefde bedekt. Uiteindelijk bereikten drie leden de eerste finalepoule: Anne, Koen, en Mark. Aangevuld met klasbakken en snelschaakspecialisten als Stefan Kuipers, Bram v/d Berg, Jan Douwes, Mark Clijsen, en Sjoerd van Roon, was duidelijk dat dit een zware poule zou worden.

Finalepoules

In al dit snelschaakgeweld bleek Kuipie ongenaakbaar. Hij liet slechts een halfje liggen, goed voor een score van 10,5 uit 11. De rest mocht slechts op afstand toekijken, waarbij de goede prestaties van Sjoerd van Roon (4e met 7,5e punt) en Jan Douwes (gedeeld 7/8e met Anne Haast, 4,5e punt) opvielen. Voor Kuipie betekent het prolongatie van winst in de KiNG Summer Cup, aangezien hij vorig jaar na een zinderende strijd Max Warmerdam achter zich hield. Alle KiNG-titels kunt u hier vinden: https://sgking.nl/crowns/

In de tweede groep was het lange tijd ontzettend spannend en zat er weinig verschil tussen de top drie. Jordy Schouten (9) bleef Erik Biemans (8,5) en Cees IJzermans (8) voor. Goede scores waren er ook voor Mathieu Roskam (7) en Frank Lambregts (6). Over matchfixing gesproken, alle KiNG-bestuursleden vielen in de prijzen. Wat een toeval…

Cees op dreef

Groep 3 werd de prooi voor geestelijk leider van schaken in het Trailpark, Bert v/d Barg. Onze grote kameraad wist 9 punten te behalen, maar moest deze plek delen met…Ruben Hooghwerff! Er was zelfs een berekening van SB-punten voor nodig om een verschil tussen beide kemphanen waar te nemen. De derde plek werd behaald door Thomas Kaufmann. Een mooi debuut bij KiNG voor Thomas, volgens insiders een aanstormend talent die volgende seizoen wel eens hoge ogen zou kunnen gooien bij de snelschaakavonden van KiNG. Show us more, Thomas!

The Kauf

Er werd nog lang nageborreld en gegeten in het Spoorpark. Volgend jaar editie 3!

En genoten, dat werd er!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.