Gisteren hebben we alweer de laatste snelschaakronde gespeeld van het kalenderjaar 2017. Het gaat hard. En het ging gisteren ook hard. Met een ongekend sterk deelnemersveld met maar liefst 3 IM’s die ook nog eens extreem goed kunnen snelschaken waren de verwachtingen hooggespannen. BeepBeepIAmAJeep, MeneerMandje en Tricksonly speelden alle drie mee gisteren. En daarnaast waren er nog veel sterke én gezellige schakers te vinden bij Boulevard Café.

Thomas Beerdsen en Stefan Kuipers hadden zich al goed warm gespeeld op www.lichess.com. Die site is sowieso een aanrader voor elke snelschaker. En ook leuk om te zien: de stream van TricksOnly: https://www.twitch.tv/tricksonly. Iemand die het daar helemaal mee eens is, is Bert van den Barg (Heb je Snapchat?). Bert was door het dolle heen om zijn held live te kunnen zien schaken en dat hij direct met hem kon chatten, LIVE! Ongeloveloos, wat een prachtavond voor Bert.

Na heel wat gesprekken over de huidige status en de toekomst van blockchain, de Bitcoin en andere cryptocurrency (ja, ik heb heel wat woorden geleerd gisteren) zijn we begonnen met het snelschaakspektakel. Vanaf de eerste ronden was het al helder dat er veel toppers op het programma kwamen deze avond. Ook onze oud-voorzitter was weer eens van de partij. Bijna elke ronde was er daarom een klassieker. Ik noem er een paar:

Jansen vs. Van den Berg

Jansen vs. Douwes

Jansen vs. Haast

Jansen vs. Biemans

Jansen vs. Konings

Jansen vs. Kuipers

Goed, na drie ronden hadden zowel Kuipie als Beerdsen 3/3. En in ronde vier mochten zij dan ook tegen elkaar. Deze keer was Kuipie de sterkste en zo had hij na 4 ronden nog steeds de maximale score. Ook Mischa Senders had na vier ronden 100%, een heel knappe prestatie want hij had Mollema en zijn broer verslagen. In de vijfde ronde mochten zij tegen elkaar en ook hier was Kuipie het sterkst. Eigenlijk is dit precies het verhaal van de avond. Het was Kuipie, Kuipie, Kuipie vrijdagavond. En dat was niet voor het eerst. De ene na de andere sterke tegenstander moest het onderspit delven. De enige die in het spoor kon blijven, was Beerdsen, maar die had al verloren van TricksOnly.

Met een ongekende score van 10/10(!) schreef Stefan Kuipers de vierde editie van de Tilburgse Snelschaakcompetitie op zijn naam. Hij werd gevolgd door Thomas Beerdsen met 9/10 en Brent Burg met 7/10. Brent liet Mark Timmermans, Mark Haast en de gebroeders Senders achter zich.

Na de officiële competitie werd er nog lang geschaakt (en gedronken) in Boulevard. Zo konden we meegenieten van trash talk en prachtige openingen (h4, h5, h6 en a4, a5, a6) op het grote scherm. Koen Haast en Erik Biemans probeerden het een paar keer tegen BeepBeepIAmAJeep, maar tevergeefs. De eindstand? 9.5-0.5! Ook Konings had schaakfilosofische gesprekken, Bob dacht (voor de verandering) weer eens een match te kunnen winnen van Mark Haast en er werd op één bord door vier man tegelijk: Burg, Senders, Senders en Mollema. Voordeel van dit alles? Gratis drank en gratis hapjes betaald door de oud-voorzitter!

Erik-Jan en alle deelnemers, bedankt voor de organisatie en de deelname. Zaterdag is het Basque toernooi in Tilburg. Check www.sgking.nl/nieuw-van-king-basque-op-zaterdag-9-december om je in te schrijven. En voor alle anderen: alvast fijne feestdagen en tot in 2018 bij KiNG!

MeneerMandje vs. TricksOnly

Woorden zijn overbodig.

 

Categorieën: KiNG's Nights