De afgelopen twee edities van onze Tilburgse Snelschaakcyclus (21-12 en 4-1) werden gewonnen door de welbekende snelschakers Stefan Colijn & Stefan Kuipers.

Helaas waren we niet in staat om dit tijdig te publiceren gezien er net als vorig jaar een DDOS aanval op onze site uitgevoerd is. Ex-voorzitter Bob Jansen is op de achtergrond al aangesteld om de dader hiervan op te sporen. Ondertussen heeft GM Dimitri al zijn vakantiedagen opgenomen om er in ieder geval voor te kunnen zorgen dat wij jullie weer kunnen voorzien van het laatste nieuws.

21 december wat een dag, wat een feest! Stefan Kuipers werd eindelijk weer eens verslagen door naamgenoot Stefan Colijn, twee kerstmannen kwamen meespelen en laat dit nou ook nog eens de verjaardag zijn van onze secretaris Jordy Schouten. Deze laatste genoemde was zo enthousiast de avond begonnen nadat Bob Jansen een verjaardagstaart voor hem had gehaald, dat hij niet meer weg te slaan was bij de bar. Een drankje werden er twee, twee werden een meter en een meter werd een vat bier. En dat alles in zijn eentje! Ik hoef u dus niet te vertellen dat dit clownesk figuur er niet in slaagde de eindstand veilig op te slaan. Met wat hulp van anderen is het echter wel gelukt om (alleen) de eindstand te herproduceren. Blijkbaar was Jordy zijn goede voorbeeld ook overgeslagen op de andere leden. Zo werd en nog maar eens potje stratego-schaak gespeeld voor een atje chilisaus en legde Jos even haarfijn uit hoe drones beter gebruikt zouden kunnen worden in de erotische sferen. Het dak ging er in ieder geval goed vanaf deze avond!

Stefan Colijn 8,5
Stefan Kuipers 8
Mark Haast 7,5
Mark Timmermans 7
Niels Ondersteijn 6,5
Mark Smits 6
Jan Douwes 6
Cees Ijzermans 5,5
Frans Konings 5,5
Ruben Hooghwerff 5,5
Jos Jacobs 5,5
Frank Lambregts 5,5
Bob Jansen 5
Rick van Loy 5
Jordy Schouten 4,5
Erik-Jan Colijn 4,5
Sebastiaan Dijksman 4,5
Ton Van der Werf 4,5
Bjorn Fokker 4,5
Christiaan Beukema 4,5
Joost van den Bighelaar 4
Stefan Hess 4
Bart van den Berg 3,5
Cora Oostvogels 1,5
Frank Vennix 1,5
Kimberley Oostvogels 1,5

De laatste ronde van 4-1 was daarentegen een heel stuk rustiger verlopen. Stefan Kuipers won zoals gewoonlijk weer eens een avond en de enige die klaagde was de barman vanwege alle lege portemonnees. En ohja ene Mark Smits die blijkbaar gelijk eindigde met Stefan met een score van 9 uit 10, die was het allemaal niet zo eens met die weerstandspunten. Hij beweerde gewoon alles te hebben gewonnen behalve tegen de TricksOnly himself. En wat blijkt nou, dat rare SwissMaster beweert gewoon hetzelfde als die Smits. Geheim agent Bob Jansen zal binnenkort maar eens een huisbezoek gaan brengen om eventuele betrekkingen bij de DDOS aanvallen uit te sluiten.

Verder zagen we Frans KiNGs terug op een vertrouwde 3e plek, won de ondertussen uit coma herstelde Jordy Schouten de ratingprijs onder 2100 en was het Ruben Hooghwerff die de ratingprijs onder de 1850 pakte. De ratingprijs interesseerde Ruben niet zoveel, maar dat hij boven zijn mede-kerstman IM Mark Timmermans eindige was natuurlijk het vermelden waard!

Categorieën: KiNG's Nights