De laatste ronde van de Tilburgse Snelschaakcompetitie is een feit. Met grote delegaties uit Roosendaal, Utrecht en natuurlijk Tilburg en omstreken beloofde het weer een gezellige avond te worden. Op deze avond werden ook de prijzen voor het algemeen klassement van het seizoen verdeeld. De winnaar was van tevoren al bekend. Stefan Kuipers was niet meer in te halen en had besloten om anderen een kans te geven op de overwinning deze avond. We hadden het genoegen dat René Olthof foto’s maakte voor de slotavond. Die volgen later.

 

Na drie ronden had alleen ratingfavoriet FM Mark Haast 100%. Hij werd gevolgd door Brent, Mischa, Sjoerd en Mark C. (2,5/3). In ronde vier moest Mark ook zijn 100%-score opgeven. Hij verloor van Stefan Colijn die daarmee de eerste plek overnam. Ook Mark Clijsen en Brent hadden had 3,5 en stonden daarmee gedeeld eerste. Stefan was de enige van de drie die zijn partij won en stond daarmee alleen aan de leiding na vijf ronden met 4,5. Na ronde 5 was iedereen ook van de 0 af. Het was voor de ratingprijzen sowieso spannend, want er waren nogal wat gegadigden voor deze prijzen. Voor de ratingprijs onder 2000 waren snelschaaklegendes Jan Douwes, Arno Slagboom, Mike Kroon en Jan Poppelaars de grootste kanshebbers. Judith van Amerongen gaf vooraf aan dat zij voor de ratingprijs onder 1800 ging. Ze had daarvoor concurrentie van Eric van Dongen, Dewi Vermeulen en topfavoriet Bart van den Berg. Voor de ratingprijs onder 1600 waren zes spelers in de race. Ferdin, met 1539, was op rating favoriet voor deze prijs. Maar vorige keer ging de prijs nog naar Umar.

 

Terug naar de top van het klassement. De spanning nam toe naarmate het toernooi vorderde. Alles was mogelijk, omdat de spelers erg aan elkaar gewaagd waren. Na 8 ronden stonden maar liefst 5(!) spelers aan kop met 6/8: Stefan Colijn, Wesley Vermeulen, Mark Haast, Mischa Senders en nieuwkomer John Cornelisse, die uitstekend speelde. Zij werden gevolgd door oud-voorzitter Bob Jansen en het talent Sjoerd van Roon met 5,5. De laatste twee ronden moesten de beslissing opleveren voor het slot van dit seizoen. In de een-na-laatste ronde won Wesley van Bob, Stefan van John en Mark van Mischa. En omdat de spelers in de top-3 elkaar al een keer tegen waren gekomen, was het de laatste ronde die bepaalde wie er met €25 en de eer vandoor ging. Wesley mocht tegen Brent, Stefan tegen Mischa en Mark tegen Sjoerd. En… ze wonnen alle drie! Dat betekende dat we maar liefst drie spelers met 8/10 hadden. Weerstandspunten bepaalden daarom de volgorde binnen de top-3.

  1. Wesley met 63,5
  2. Stefan met 62,5
  3. Mark H. met 60,5

 

De ratingprijzen onder 2000 én 1800 gingen naar Utrecht. Jan Poppelaars en Judith van Amerongen wonnen de prijs met zeer goede scores van 6 en 5 uit 10! De ratingprijs onder 1600 ging naar Ferdin die heel knap 50% scoorde. Gefeliciteerd!

Dit was het gezellige en sportieve slotstuk van de competitie. En omdat het de laatste ronde was, hoorden daar natuurlijk ook de prijzen bij voor het algemeen klassement van 2017-2108. De beste zes rondes telden mee. Zoals al duidelijk was, had Stefan Kuipers de eerste prijs van €100 gewonnen. De tweede prijs ging naar Wesley Vermeulen en de derde ging verdiend naar Brent Burg. Hieronder vind je de foto’s van de winnaars. Binnenkort volgen de foto’s van René.

Wesley wint de slotronde en de tweede prijs in het algemeen klassement

Brent wint de derde prijs in het algemeen klassement

Stefan wint de tweede prijs van de avond

Mark is derde geworden deze avond

Jan wint de ratingprijs <2000

Judith wint de ratingprijs <1800

Ferdin wint de ratingprijs <1600

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.