Reglement NK Slow Bullet Online

Voor het zevende jaar op rij organiseert SG KiNG het Nederlands Kampioenschap ‘supersnelschaken’. Van 2015 tot 2019 werd er fysiek geschaakt in het Willem II Stadion te Tilburg, waar met het tempo 2 minuten p.p.p.p. werd gestreden om de Nederlandse titel. In 2020 werd er noodgedwongen gekozen voor een online variant, namelijk het NK Bullet (1+0), gewonnen door Jorden van Foreest, gevolgd door Hing Ting Lai en Anish Giri. De zevende editie vindt plaats op vrijdag 19zaterdag 20 en zondag 21 februari, waarbij gekozen is voor ‘Slow Bullet’: online snelschaken met 2+1 als tempo.

 

Toernooiopzet

Er vinden twee kwalificatierondes plaats, waarbij de top-8 zich plaatst voor de finalegroep. Deze gekwalificeerde spelers maken in een zestienkamp uit wie zich een jaar lang Nederlands beste snelschaker mag noemen.

Kwalificatieronde 1: vrijdag 19 februari 20.00 – 21.30 uur

Kwalifictatieronde 2: zaterdag 20 februari 14.00 – 15.30 uur

Finalepoule: zondag 21 februari 14.00 – 16.00 uur

 

Tijdens de kwalificatietoernooien wordt er gespeeld volgens Arena-format, is Berserk niet mogelijk en staan streaks uit.

 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door lid te worden van het Lichess team Nederlands Kampioenschap Slow Bullet op Lichess. Bij de aanmelding voor dit team graag je je naam, rating, en mailadres vermelden. Deze gegevens zijn uiteraard niet zichtbaar voor anderen. Enkel Nederlanders kunnen meedoen.

 

Prijzengeld

In de finalepoule wordt de eerste plek beloond met €250,-, plek 2 levert €150,- op en de derde plek €100,-. Daarnaast zijn er 6 ratingprijzen te verdienen voor spelers met een KNSB-rating onder 2000, onder 1800, en onder 1600. De beste spelers in deze categorieën verdienen €25,-, drie per kwalificatieronde dus.

 

Streaming

De kwalificatierondes en finalepoule streamen op de Twitch van SG KiNG.

 

Reglement

Het toernooireglement is hier te vinden.

Meer informatie

Kom je er niet uit op Lichess? Of heb je vragen en/of opmerkingen? Mail ze naar Bob Jansen of Erik Biemans.

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.