Op tournee naar Helmond. Een prachtige historische stad, onder de rook van Eindhoven. In Helmond met 93.500 inwoners, kun je niet alleen heerlijk shoppen, genieten op het terras of borrelen in een gezellig café, maar ook de mooiste festivals en evenementen bezoeken en een onvergetelijk dagje op pad gaan. Ik kwam er ooit veel en had er zelfs kortstondig verkering. Eeuwenlang werd Helmond het centrum van de textiele nijverheid genoemd en in de negentiende eeuw werd dat zelfs een industrie.

HSC was zo vriendelijk én sportief al op de donderdag vóór de match te laten weten dat zij maar drie spelers tot hun beschikking hadden en het vervelend zouden vinden om KiNG, waarvan het gros van de bemanning uit Roosendaal komt, met vier spelers naar Helmond te laten rijden, terwijl er maar drie konden spelen. Normaal wordt er dan iemand thuisgelaten en krijg je een reglementair punt. Dat was uiteraard ook nu het geval. Ik wil benadrukken dat het erg vervelend was dat HSC niet compleet aan de start kon verschijnen, maar tegelijkertijd ook fijn dat dankzij deze melding hierdoor iemand een reis van ruim 200 kilometer bespaard is gebleven en heeft kunnen genieten van een vrije middag. De match begon na een korte  toespraak van de TL van Helmond.

Ikzelf speelde op bord 4 met zwart tegen Arjan Heijligers. Het werd Caro-Kann, een opening uit de halfopen spelen. Deze opening heeft het voordeel dat de witveldige loper van zwart niet ingesloten wordt. Mijn tegenstander kende het schijnbaar niet of onvoldoende en zelfs een vergissing van mijn kant werd niet opgemerkt. Het initiatief, een materiële voorsprong van een kwaliteit plus twee pionnen werd een gewonnen stelling met een voorsprong van een paard plus drie pionnen. Genoeg reden voor mijn tegenstander om te capituleren. In 22 zetjes soeverein naar winst. Tussenstand: 0-2.

Kopman Bram van de Vrande (zwart) speelde op met zwart op bord  2 tegen TL Nico Vissers die als taxichauffeur uit de nachtdienst acte de présence gaf  én hoe! Bram overzag een loperpenning niet en dat koste hem een kwaliteit en eigenlijk ook de partij. Met weinig tijd op de klok vocht hij nog terug als een jonge en moedige leeuw maar dat mocht niet baten. Bram zo sportief als hij is gunde zijn tegenstander een schaakmat! Tussenstand: 1-2 in het voordeel van SG KiNG 3.

Het kwam nu op Christ de Veth aan. Christ moest het op bord 2 met wit opnemen tegen Danny Oppers. In het middenspel won hij een kwaliteit en gaf die in het eindspel ook weer terug. Zijn tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen. Tot ver in de extra tijd liet Christ dan ook zien hoe je een eindspelletje speelt. Eindstand: 1-3. Christ werd uitgeroepen tot man van de match. Op 23 april aanstaande speelt SG KiNG 3 thuis tegen ODI 2. Supporters zijn welkom!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.