Afgelopen woensdag was weer een nieuwe editie van het schaken tegen kanker evenement in Rotterdam. Vorig jaar waren we nog met een grote delegatie vanuit Tilburg (en andere vrienden) naar Rotterdam gegaan om hier bij elkaar te komen als steun voor Frans. Ieder van ons had gehoopt dat Frans de strijd zou winnen, maar tot ieders groot verdriet heeft hij afgelopen november de strijd moeten opgeven. Desondanks was Frans deze dag nog goed zichtbaar aanwezig door de vele gedragen shirtjes waar Frans op te vinden was.

Het boek dat werd gemaakt vol met anekdotes over Frans heeft volop de aandacht getrokken. Niet alleen in zijn vriendenkring, maar ook ver daarbuiten. Een geweldig mens verdiende een geweldig boek. En dat geweldige boek leverde ook nog eens een geweldige donatie op voor het goede doel.

Bram mocht tijdens de opening van het toernooi een cheque overhandigen van maar liefst €3.333,33. Een bedrag waar ook de directeur Roparun stil van was.

Bram met Lesley Wolters (directeur Roparun) en Ronald Möhrke (organisator schaken tegen kanker)

Mede door deze grote cheque heeft dit evenement rond de €5.000 weten op te brengen voor stichting Roparun.

Hetgeen niet had kunnen gebeuren als we niet verenigd waren als schakers.

Er moest dan uiteraard ook nog geschaakt gaan worden om de passie van ons allen te laten spreken.

Tot de laatste ronde waren er meerdere spelers vanuit Tilburg die zich lieten gelden en nog meespeelden voor de podiumplaatsen. Stefan K, Anne, Bram, Mark C, Koen en Jordy deden allemaal nog mee.

Uiteindelijk was het alleen Jordy die daadwerkelijk naar voren mocht komen als gedeeld winnaar van het toernooi (2e op SB). Stefan K greep net naast het brons op SB en moest het doen met een 4e plek.

De loterij gaf iedereen in de zaal nog meerdere kansen om alsnog met een prijs naar huis te gaan, maar helaas viel geen enkel lot in Tilburgse richting.

Het was een mooie editie van schaken tegen kanker waar we vooral erg trots mogen zijn op Bram en iedereen die heeft meegeholpen aan het boek. De cheque was zonder twijfel het absolute hoogtepunt van de avond!

Ten slotte willen wij Ronald Möhrke bedanken voor het opnieuw organiseren van dit mooie evenement!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.