Zaterdag 12 maart vond de eerste editie van het KiNG KO-toernooi plaats. In de prachtige speelzaal Cinecitta streden 64 schakers om een plekje in de felbegeerde finale. De random loting zorgde vanaf de eerste ronde voor spektakel: Stefan Kuipers (5e geplaatst) trof Maurice Peek (6e geplaatst) en topfavoriet Sipke Ernst mocht het opnemen tegen David Miedema (12e geplaatst). Miedema wist Ernst uit te schakelen, zodat Sipke alleen nog voor plek 33 kon spelen, ’the loser’s winner’. Ernst wist al zijn volgende matches te winnen en werd uiteindelijk ook 33e. Miedema mocht als beloning voor zijn prestatie in ronde 2 meteen de volgende crack uitschakelen, hij kwam Manuel Bosboom tegen. Uiteindelijk strandde David in de halve finale tegen Niels Ondersteijn.

Het principe van de Armageddon bij 1-1 (loten; wit krijgt 11 minuten en moet winnen, zwart krijgt 8 minuten en heeft aan remise genoeg) zorgde voor veel spanning en sensatie. Zo wist Lorena Zapeda tot de kwartfinale door te dringen door meermaals bij een Armageddon wit te kiezen en vervolgens met mooi aanvalsspel de volgende ronde te bereiken.

Uiteindelijk bleek in een zinderende finale Roeland Pruijssers de sterkste. Hij versloeg in de finale Niels Ondersteijn op overtuigende wijze. De troostfinale Miedema-Colijn werd gewonnen door eerstgenoemde.

Knockout

  1. Roeland Pruijssers
  2. Niels Ondersteijn (finale verloren)
  3. David Miedema (halve finale verloren)
  4. Stefan Colijn (halve finale verloren)

9. Mark Timmermans (enkel ronde 3 verloren tegen Stefan Kuipers)

17. Frans Konings (enkel ronde 2 verloren tegen Stefan Beukema)

25. Matthieu Freeke (verloren in ronde 2 en 3)

33. Sipke Ernst (enkel ronde 1 verloren tegen David Miedema)

41. Sebastiaan Smits (verloren in ronde 1 en 3)

49. Tim Benning (verloren in ronde 1 en 2)

57. Ernest van Moorsel (verloren in ronde 1, 2 en 3)

De uitslagen in boomformaat (excel) staat hier: KiNG Knockout

De gedetailleerde uitslagen(tevens excel) staan hier: Uitslag

Alle foto’s zijn hier te vinden: http://adf-foto.com/jalbum/Knockout%202016/index.html

Tot volgend jaar!