Met schaamrood op de kaken delen wij u het volgende mede: de eerste 10 plekken in de jubileumeditie van de 10e KiNG Keres Blitz waren voor Keresianen. Hoe kan dat? Nou, de KiNG-spelers waren te vinden in de stream en waren daardoor ietwat afgeleid. Normaal gesproken staan ze aan de bar, nu zijn ze weer te weinig gefocust op het schaken zelf en vinden ze randzaken, zoals praten over het spelletje, muziek en titels, belangrijker.

 

Op plek 10 was de eerste KiNG’er (KiNG? KiNG-speler?, KiNGiaan?) te vinden: niemand minder dan de enige echte Dreun van Dongen: Robbie Haast. Kort daarna kwamen nooitgeluk (die man heeft nog nooit een partij gewonnen als hij gevolgd wordt in de stream) en jellefeyenoordfan (de man met de meest briljante naam). De eindstand is hier te vinden.

Deden de KiNG’ers het dan beter bij de Afterbullet? Neen. Het toernooi werd glansrijk gewonnen door GM Robin Swinkels, voor de voorzitter van KiNG, Richard van de Wijker Toren en Evert Rademakers. De rest laten we voor wat het is. Vind je dat niet goed? Dan vind je hier de link met alle uitslagen enzo.

De livestream werd goed bekeken. Bijna net zo veel mensen keken naar de stream als er meededen (zegt dat iets over de stream of over de toernooien?). Het succes van de stream lag natuurlijk aan niemand minder dan David van Kerkhof. Hij had zich uitstekend voorbereid door een perfecte playlist te maken, speciaal voor blitz én daarna bullet. En hij had mondkapjes! Want je moet toch ergens in opvallen tussen alle schaakstreams tegenwoordig. Bedankt Davov!

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.