‘De Parel van het Spoorpark’

Er werd woensdagmiddag weer volop geschaakt in het Spoorpark. Oude getrouwen ‘Wallie666’, ‘Mazoetan’, ‘Tripolair’ en ‘DonBarzini’ gaven weer acte de presénce, deze week aangevuld met een Stukkenjagers-delegatie in persoon van voorzitter Wil Wouts en Bert Wels. Maar het was iemand anders die de show stal: Roel Romanesco! Deze KiNG B-prominent speelde verreweg de mooiste partij van de dag tegen ‘Wallie666’.

Na een scherpe opening wist Romanesco het loperpaar te bemachtigen, maar daarvoor had hij wel wat kleine houtjes moeten investeren. Geen man overboord, voor Romanesco is dat ‘been there, done that’. In het middenspel liet Romanesco haarfijn zien dat het in stellingen met het loperpaar vooral de ‘unopposed’ bishop is die de tegenstander pijn kan doen. De witte velden van Wallie waren dermate verzwakt dat hij een pion moest teruggeven, en weldra een tweede. Maar zoals altijd, tijd speelt Romanesco parten. Zoals hij zelf zegt: “Tien minuten, twintig minuten, twee uur, het maakt eigenlijk geen zak uit. Op één of andere manier is het altijd prijs met die tijdnood. Grom grom.”. En dan tegen snelschaakspecialist Wallie zitten, die daar doorgaans wel raad mee weet. Tussenstand: Wallie 6 minuten, Roel 1 minuut. De volgende stelling was het slotstuk van een mooie combinatie:

Waarna de zwarte koning naakt en gehavend in het midden van het bord terecht kwam. Roel won wat pionnen, en maakte de partij in de slotseconden af. Met recht de Parel van het Spoorpark.Tot volgende week!

Categorieën: On tour

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.