Over SG KiNG

We hebben Schaakgenootschap KiNG opgericht, omdat we een aanvulling zijn op het bestaande schaakaanbod. We zoeken nieuwe manieren om schaken aantrekkelijker te maken en een bredere doelgroep te bereiken. Niet iedereen heeft zin om de traditionele partijen te spelen. Daarom richten we ons op snelschaken, simultaan, Masterclasses en last but not least het NK Lightning Chess. We zien graag een goede mix van ontspanning en prestatie.

Wij, de oprichters van SG KiNG – Bo, Bob, Erik en Jos – schaken al sinds onze jeugd. We kennen elkaar van toernooien, zowel in Brabant als daarbuiten. We zochten elkaar op, omdat we allen de passie voor het schaken gevonden hadden. In het begin alleen op de club en toernooien, maar sinds eind jaren ’90 ook op internet. Hier is onze fascinatie voor schaken alleen maar groter geworden. We hebben mooie herinneringen en vriendschappen overgehouden. We spelen de laatste tijd veel op internet, en dan vooral snelschaken. Daarom zijn we op het idee gekomen om ons te richten op de snellere tempo’s.

Speellocatie

Bestuur

Als opvolger van Bob Jansen, heb ik grote schoenen te vullen. Dankzij mijn doorzettingsvermogen en oeverloze geduld heb ik goede hoop dat dit stuurloze schip geen Titanic wordt.
Erik Biemans
Voorzitter, erik@sgking.nl
Als opvolger van Erik Biemans, heb ik grote schoenen te vullen. Dankzij mijn doorzettingsvermogen en oeverloze geduld heb ik goede hoop dat dit stuurloze schip geen Titanic wordt.
Jordy Schouten
Penningmeester, jordy@sgking.nl
Toen ik alleen nog maar lid was van SG KiNG, vond ik het al een zooitje ongeregeld. Maar nu ik sinds kort bestuurslid ben, is me maar al te duidelijk geworden wat voor een stuurloos schip dit is.
Mark Haast
Secretaris, mark@sgking.nl
Vanaf de oprichting heb ik van dit stuurloze schip een Titanic proberen te maken, zonder succes. De SS KiNG vaart maar door, ongelofelijk!
Bo de Veth
Bestuurslid, bo@sgking.nl
Sinds kort ben ik bestuurslid, en de anderen hebben jullie al verteld wat voor een stuurloos schip dit is. Ondanks alles is het mooi om te zien hoe SG KiNG van een veerpontje naar een echt schip is gegaan, chapeau!
Erik-Jan Colijn
Bestuurslid, erik-jan@sgking.nl