Maandag 6 maart mochten we het opnemen tegen De Drie Torens in de NBSB Beker (A). De Drie Torens had een proefavond op een andere locatie en dus konden we gelijk mee beoordelen of de locatie geschikt was en dat was het wel. Nadat alles goed was ingericht, kon de wedstrijd rustig van start gaan.

Mark H. had tegen Elias Thijsse een relatief rustige partij zoals we dat gewend zijn. Positioneel voordeel met betere lopers in het centrum kan ik mij herinneren en dat bleek ruim voldoende.
Terwijl de avond vorderde, werd het steeds wat rumoeriger. Gezellig natuurlijk, maar het bargedeelte kon helaas niet handig afgesloten worden dus er kwam steeds wat meer geluid het speelgedeelte in. Dat bracht wel een nieuwe dynamiek in de wedstrijd.

U begrijpt bovenstaande grafiek natuurlijk direct, hoe meer geluid, hoe spannender de wedstrijd! Nu zijn wij het natuurlijk wel gewend, een beetje achtergrond geluid tijdens het schaken dus gingen we gestaag door met scoren. Jordy S. pakte het punt tegen Bert-Jan Panjoel. Jordy’s toren kwam binnen op de tweede rij, pionnen waren verzwakt en met een leuke combinatie dwong hij afruil naar een totaal gewonnen eindspel af.

2-0 op de bovenste twee borden, dus een remise was voldoende om zeker te zijn. Een knotsgekke partij op bord 4 hielp daar bij. Drie keer raden wie daar speelde. Juist, Frank L.

Hij speelde tegen Berry Brand de onderstaande partij.

Van totaal gewonnen, enkele momenten in de partij was het allemaal prima op te lossen door uit penningen te gaan, tot angstig verloren, hoewel achteraf Lxf7 helemaal niet zo goed was omdat Kxf7 wel gewoon prima kon. Dan is remise een prima resultaat.

En toen was de man waarvoor de letter van de achternaam noodzakelijk was in dit verslag nog bezig, Mark C. Een interessant paard-loper tegen loper-loper eindspel. Was een doorbraak mogelijk? Analyses gingen van winst naar verlies en weer naar winst, maar wist hij het te vinden tegen Pieter Priems? Oh, was het niet nodig? De tijd. De tijd speelt soms ook een rol, zeker zonder increment.

3.5-0.5, wat een team. Prima locatie verder trouwens is mijn oordeel, maar wellicht niet voor een externe wedstrijd? En fin, op naar de bekerfinale! 

 

Categorieën: NBSB beker

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.