Terwijl dat er in Oss voor de beker werd gestreden, mochten de mannen van King B in Eindhoven aantreden tegen WLC A voor de avondcompetitie. Op papier een zware dobber, maar aan het einde van de avond had er zeker een gelijkspel ingezeten.

Op bord 2 gaf onze invaller Bram van de Berg het goede voorbeeld, door in een strakke pot het eerste punt binnen te halen. En nadat die vanuit Nunspeet naar Eindhoven was gereden, zat die toch verrekte scherp achter het bord. Het leek bij Bram alsof het vanzelf ging, en zo kon die met een goed gevoel weer op huis aan!

Op bord 4 kon Rob helaas geen potten breken. Na het in de opening al een beetje verpest te hebben, ging het een paar zetten later met een misrekening helemaal de verkeerde kant op. De tegenstandster kreeg een verbonden vrijpion, en toen was het snel over. Er werd nog naar wat tegenspel gezocht, maar dat bleek ijdele hoop.

Niet veel later was onze voorzitter op bord 3 klaar. In een leuke beginfase met her en der een pionoffer voor een actieve stelling, zag het er niet verkeerd uit tegen een sterke tegenstander. Na een tumultueuze middenspel, kwam Bart er redelijk uit. Helaas was de tegenstander wat gehaaider, en ging die er met de volledige buit vandoor.

En op bord 1 was onze Thomas bezig. In een rustig opgaande partij, trok hij rustig het initiatief naar zich toe in het eindspel. Met zeer goed spel, werd er met het mes tussen de tanden gestreden tegen een zeer sterke tegenstander. In theorie was het vast ergens gewonnen geweest, maar met een gelijkspel mag Thomas toch ook meer dan tevreden zijn! Tot het laatste toe, een heel spannend gevecht geweest!

Helaas net geen matchpunt mee terug mogen nemen naar huis. Maar wel een zeer spannende en leuke schaakavond gehad! Op naar de volgende match over een maandje of 3.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.