Afgelopen donderdag mochten we voor de 2e ronde van de NBSB beker uit naar Valkenswaard. Het idee was de hele familie haast te sturen, blijkt Anne geen lid te zijn. Bram nam de honneurs waar door met Rob,Koen en Mark op stap te gaan.

We ware in huize Haast uitgenodigd voor het avondmaal. Caressa zorgde voor een overheerlijke soep met roggebrood (iets waar Julian zichtbaar van genoot, Mark kwam zelf niet aan eten toe) en spek. Onder het genot van bespraken we de opstelling van de avond, onze kansen, het nachtleven van Valkenswaard, Mark die weer bijna jarig is, het leven van een buschauffeur en voor we het wisten was het 7u en vertrokken we met chauffeur Koen naar Valkenswaard.

De heenrit schijnt 40 minuten geduurd te hebben, ik geloof het, ik lag namelijk binnen een minuut al te tukken!
Aangekomen in Valkenswaard, bleken we zelfs parkeergeld te moeten bepalen, wat een stad.

We kwamen in de hofnar aan, waar toch in ieder geval 100 mensen rondliepen voor het optreden van Patrick Nederkoorn wie kent hem niet!

De schaakvereniging bevatte 4 interne en 4 externe partijen. Ik begon lekker aan een speciaal biertje. Halverwege mijn biertje vroeg de tegenstander van Koen of hij misschien nog iets wilde drinken, aangezien de bar waarschijnlijk zo dicht ging. Ik verslikte me zowaar en kon nog net antwoorden met doe dan maar 5 bier.
Wie overweegt er nu om de bar om 20:30 te sluiten? Ik snap dat het niet goed gaat met het schaken in Valkenswaard. Ik had het er later met de tegenstander van het beest van dongen over en die zei dat we mazzel hadden. Als er geen voorstelling is is de bar helemaal niet open, ik zeg lekker gastvrij.

Gelukkig was vanavond alles anders en was de bar nog geopend toen wij huiswaarts togen.

Ik was zelf als eerste klaar, zoals te zien heeft zwaar uitstekende compensatie voor de geofferde pion, meerdere dreigingen en wit heeft de nodige problemen op te lossen.

[fen csl=Re1 cal=Ge7e7,Ge7e4,Gd6g6,Gh8d8,Ge7f6,Gc6h1,Re1c1,Re1g1,Gh7h3,Gg7g3,Gf7f3,Gc4c5,Gc5c5,Gf3d4]2k4r/p1p1qppp/1pbr4/8/1PP5/P3PN2/4QPPP/R3K2R b KQkq – 0 1[/fen]

Na het gespeelde 15. … De4 16. 0-0? (16. Pd4! en dan 17. 0-0-0 is taaier) Tg6! 17. Kh1 (what else) Txg2! en doek. Een zet gemist door onze IM op bord 1!, Gelukkig kon hij 2 minuten later de felicitaties in ontvangst nemen na wederom een enerverende engelse partij.

De tegenstander van Rob wist niet hoe snel hij remise aan moest bieden in betere stelling, wat Rob wat extra dranktijd gaf en Koen en zijn tegenstander de mogelijkheid om nog 75 minuten door te gaan in redelijk gelijke stelling alvorens in remise te berusten.

1-3 en we zitten bij de laatste 8, leuk feitje mijn tegenstander van die dag Morris Schobben, kwam de dag erna naar Tilburg voor de KiNGs night en bleek niet weg te slaan.

 

Categorieën: BekerExtern