Thomas Mollema heeft zijn dagzege binnen. Hij maakte vanaf het begin de koers hard en wist in een peloton van 32 man op de allesbeslissende col een gaatje te slaan naar achtervolgers Joris Broekmeulen en Wesley Vermeulen. Joris en Wesley wisten lang in het wiel te blijven van Mollema, maar moesten passen toen deze de beslissende demarrage plaatste. De rest van het peloton was toen al gezien. Brent Burg zat al een tijdje in de chasse patate tussen de kopgroep en peloton en wist nooit aan te sluiten.

De gele trui blijft om de schouders van Joris Broekmeulen en was deze etappe nooit in gevaar. Stefan Colijn, verdedigend kampioen van de gele trui, kwam meermaals de man met de grote hamer tegen. Deze man had deze keer wel een erg grote hamer, want Colijn werd aan alle kanten voorbij gestreefd en eindigde ternauwernood binnen de tijd. -2.59 was het resultaat. “Dopage, dopage!” werd er van alle kanten geroepen. Zijn ploeggenoten hielden het op de hongerklop.

Erkend sprinter Sebastian Hatlapa wist de groene trui met verve te verdedigen: +3.53 en een mooie 5e plek. De witte trui van het jongerenklassement bleef om de schouders van Jesse Allaart. Verschillende senioren werden aan zijn zegekar gebonden.

Nieuwkomers in het peloton waren Pools kampioen Krystian Krzempek, Casper Barbier en Thomas Franken. De organisatie verwacht deze talenten vaker in het circuit tegen te gaan komen, aangezien alledrie een positieve indruk achter lieten.

Uw reporter zat de hele avond in de bus en moest meerdere jasjes uitdoen. Hij eindigde in de middenmoot. De tour wacht op niemand, zeggen ze dan. Etappe 6: Vrijdag 26 februari.

Knipsel1

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.