De dag na Valentijnsdag was het eindelijk zover: het eerste Hands & Brains toernooi van SG KiNG! Na een ontspannende vrijdagavond met vrouwlief, konden de 29 deelnemende teams zaterdag serieus aan de bak. Het is toch niet niks, 14 partijen van 10 minuten per persoon(/team) per partij. En dan speel je vaak niet alleen tegen je tegenstanders, maar ook tegen je teamgenoot… Dat is dan ook meteen de charme van deze spelvorm. Met regelmaat werd er door de “hands” vol verbazing gereageerd op het door de “brains” genoemde stuk, om er vervolgens maar het beste van te maken.

“We gaan niet op élke zet een stuk offeren, Hess!”

Na een korte uitleg van de spelregels en enkele reglementaire vragen (Wie mag er eigenlijk remise aanbieden? En wie mag het dan aannemen? Wat gebeurt er als ik niet kan zetten met het genoemde stuk?) gaf voorzitter Biemans iets na half 11 het startsein. Vol goede moed werd er begonnen aan de partijen. En hoewel gezelligheid voorop staat bij KiNG, werd er fanatiek geschaakt. Een ronde voor het einde leverde dat de volgende tussenstand op:

“Baselbeuk” mocht het opnemen tegen “Dubbeldrank”, de “Klaplopers” speelden tegen “Gratis bier bij de wedstrijdleiding” en “Max Warmerdam & Thomas Beerdsen” hadden “Just Hands, No Brains” geloot. Spanning alom! Uiteindelijk gingen beide koplopers onderuit in de laatste ronde, waardoor de nummers 3 en 4 op de valreep langszij kwamen. “Max Warmerdam & Thomas Beerdsen” haalden 1,5 bordpunt, terwijl “Gratis bier bij de wedstrijdleiding” de volle buit pakte. Dat was ook nodig om op bordpunten gelijk te komen met “Max Warmerdam & Thomas Beerdsen”.

Het duel tussen de winnaars in ronde 2 (1-1).

De poet werd verdeeld, maar wie mochten er met de eer strijken? “Max Warmerdam & Thomas Beerdsen”! Zij hadden de meeste weerstandspunten. Van harte mannen! “Gratis bier bij de wedstrijdleiding” moest zich tevreden stellen met de tweede plaats (en gratis bier van de wedstrijdleiding), terwijl ratingfavoriet “Baselbeuk” op een gedeelde derde plaats is geëindigd met “Dubbeldrank”. De ratingprijs onder 4000 werd gewonnen door de “Klaplopers”, terwijl “De Zomerschakers” aan de haal gingen met de ratingsprijs onder 3500.

De volledige eindstand:

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagd toernooi. Hiervoor willen we alle deelnemers én Boulevard Café bedanken! We zien jullie graag terug op één van onze volgende toernooien. Vrijdag 13 maart bijvoorbeeld, bij de volgende KiNG’s Night. Of anders op 2 mei bij het KiNG Kroegloperstoernooi. De inschrijvingen stromen binnen, dus wees er snel bij. En gaat dat allemaal te langzaam? Dan is er voor de echte snelschaakliefhebbers op 27 juni weer het NK Lightning. Tot dan!

“Volgend jaar gaan wij er met de titel vandoor!”