Na de onderhoudende Masterclass van de vorige keer (zie hier het verslag), was het deze keer aan Max Warmerdam om de leden van SG KiNG iets bij te brengen. Over het onderwerp werd van tevoren al gegist door TheSchout: “De partij waarmee hij GM werd, een van zijn scherpe voorbereidingen waardoor Jorden het Tata Steel Tournament wist te winnen of wordt een zondagavondpartij van Bertje van den Barg onder de loep genomen?”. Zoals wel vaker, ligt de waarheid (het antwoord) in het midden.

Max behandelde in de Masterclass twee onderwerpen. Het begin van de Masterclass ging over het voorbereiden op topniveau. Inmiddels zijn we de tijd dat grootmeesters koffers vol met openingsboeken meesleurden naar elk toernooi ver voorbij. Hoe gaat dat in het computertijdperk eigenlijk te werk? Vervolgens wordt de overstap gemaakt naar het leven als secondant. Max is tijdens het Tata Steel toernooi voor het eerst gevraagd om secondant te zijn, door goede vriend en collega-grootmeester Jorden van Foreest. Hoe dat afliep weten we ondertussen allemaal… Maar hoe ziet zo’n dag er precies uit? En wanneer wordt het meeste werk gedaan? Max geeft een unieke inkijk in het leven als secondant. En ook de allesbeslissende barragepartijen komen uitgebreid aan bod.

Heb je de Masterclass moeten missen? Niet getreurd! Tegenwoordig nemen we die gewoon op bij KiNG.

Na afloop werd er onder het genot van een drankje fanatiek geschaakt op Lichess. En ook op Zoom was het nog lang gezellig. De opnames daarvan zullen om verklaarbare redenen niet op internet verschijnen. Een goede reden om er de volgende keer gewoon weer bij te zijn!

Categorieën: KiNG Academy

1 reactie

twanburg · 02/03/2021 op 13:29

Erg leerzaam, Max! Gefeliciteerd met je mooie prestaties van de afgelopen tijd!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.