Net als vorig jaar is Luuk Baselmans de winnaar van het SG KiNG Parkschaaktoernooi.
Maar liefst 78 deelnemers, waarvan 40 huisschakers(!), streden afgelopen zaterdag voor een prijs tijdens het gezellig parkschaaktoernooi in het spoorpark van Tilburg waarbij Luuk Baselmans uiteindelijk de winnaar werd van de hoogste groep.

De dag begon voorspoedig met goede weersvoorspelling en weinig afmeldingen. Vanuit heel het land kwamen spelers, zowel spelend vanuit een club als spelend voornamelijk online. Verschillende ‘huisschakers’ wisten zich geweldig te meten tegen ervaren clubschakers waardoor veel finalegroepen goed gemixt waren. Het toernooi bestond uit een voorronde met 8 spelers waarbij de eindklassering tevens de finalegroep nummer werd. De finalegroep bestond uit een 10-kamp waar de top 3 een prijs in natura mocht uitkiezen. De strijd zat er goed in omdat in maar 1 van de 8 groepen de winnaar de 100% wist te halen, Bruno Sladic (Groep 7).

Luuk Baselmans kwam als hoogst geplaatste speler naar het toernooi om net als vorig jaar als winnaar naar voren te mogen komen en dat lukte hem uiteindelijk met maar 1 nederlaag, tegen Jordy Schouten.

Mark Clijsen wist ook net als vorig jaar (3de plaats) een prijs in groep 1 te pakken door 2de te worden. Robin Verhoeven maakte het podium compleet door gedeeld 2de te worden maar op onderling resultaat 3de te worden.

Verschillende deelnemers zonder schaakrating wisten heel knap hoge finalegroepen te bereiken. Janco Huic wist zelfs met 6,5 punt uit 9 partijen groep 2 te winnen!

Nog een speciale vermelding is voor Retze Faber van HSC Helmond, die als enige speler zonder rating groep 1 wist te behalen door zijn voorrondegroep te winnen!

Onderaan de pagina vind je de winnaars per groep.

De foto’s van alle prijswinnaars & gedetailleerde uitslagen kun je vinden op onze Facebookpagina ‘SG KiNG’.

De organisatie heeft net als de deelnemers erg genoten van deze editie. Buiten 1 schaakbord, dat door een flinke windvlag enkele meters door de lucht vloog (niemand raakte gewond), verliep de dag soepel en konden wij om 16:00 uur de 24 natura prijzen aan alle winnaars overhandigen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet en deelname en tot volgend jaar!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.