Met nog een paar dagen te gaan, gaan de aanmeldingen voor het NK Lightning 2018 erg snel! Er staan nu 113 schakers op de deelnemerslijst en dit zijn niet de minsten. Wat zeg ik? Niet de minsten? Dat is toch wel het understatement van dit seizoen! Niemand minder dan voormalig Nederlands Kampioen Jorden van Foreest heeft zich gemeld om mee te doen met het snelste schaaktoernooi van Europa. Samen met GM Benjamin Bok en Nederlands Kampioene Anne Haast is de top van Nederland goed vertegenwoordigd. We zijn allemaal erg benieuwd of Hing Ting in dit deelnemersveld zijn titel kan prolongeren. Afgelopen zaterdag vroeg hij of hij de wisselbeker mee moest nemen of dat hij deze thuis mocht laten. We zullen zaterdag zien wie de eeuwige roem en de prachtige beker wint.

En als we kijken naar de top-30 van de aanmeldingen dan staan daar maar liefst 5 GM’s, 9 IM’s en 10 FM’s tussen. Van alle 113 deelnemers is de gemiddelde rating maar liefst 2078! Dat wordt dus snelschaken van een zeer hoog niveau.

Naast de Nederlandse titel zijn er veel geldprijzen te verdienen en worden onder de deelnemers boeken verloot van De Beste Zet en klokken van DGT. Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen, dus er is nog plek. Wees er dan wel snel bij en meld je aan via www.sgking.nl/nk-lightning.

Categorieën: NK Lightning

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.