La grande finale van de Tilburgse Snelschaakcyclus

Het was alweer de laatste ronde van het snelschaakseizoen van SG KiNG. 28 fanatieke snelschakers kwamen hun kunsten tonen, en niet de minsten. Net als het hele seizoen is Boulevard Café thuis voor enorm veel sterke schakers. De gezelligheid werd daar uiteraard niet minder om. Onder het genot van een drankje en muziek vlogen de stukken je weer om de oren.

 

Omdat het de laatste avond was, werd er niet alleen gespeeld om de prijs van de avond, maar ook voor de prijzen voor het gehele seizoen. De eerste prijs was al tijden vergeven aan de sterkste schaker van het veld, de internetlegende TricksOnly, ook wel Stefan Kuipers genoemd. Stefan streamt tegenwoordig veel van zijn schaken op internet. En dat hij veel snelschaakt op internet, is terug te zien in de eindstand. Benieuwd hoe hij het doet? Check zijn Facebook-, Twitch en Youtube account hier, hier en hier, Goed, terug naar de avond…

 

Na drie ronden stonden Lars, David en Mark S. aan de leiding met de volle 100%, gevolgd door de bovengenoemde leider van het algemeen klassement van met 2.5/3. De vierde en vijfde ronde leverden natuurlijk veel spannende partijen op in zowel de top van het veld als onderin. Bovenin ging Lars met de volle buit ervandoor: 5/5. Mark S, Mark H en Wesley volgden hem met 4/5. Opvallend was dat ons aller Jos J. 3/5 had. Hij versloeg eerst de voorzitter en daarna gingen nog wat toptalenten van het bord. In ronde 6 speelde hij zelfs remise tegen Anne. Zijn gezang werd er natuurlijk niet minder op: wat een multitalent van KiNG! Ook Maarten Werkhoven speelde niet onverdienstelijk en had 2.5/5. Maarten moest helaas in ronde 6 een meerdere erkennen, namelijk de sluw spelende César.

In ronde 7 moest Lars dan eindelijke zijn eerste halfje afstaan aan Wesley. Stefan kwam hierdoor een halfje dichterbij met 5/7. Mark S, Mark C en Wesley volgenden hen met 5/7. Onderin won Frank zijn eerste partij en kwam daarmee van die vervelende 0 af. Bart van den Berg (Mister Snapchat) was ook in vorm en overklaste vele malen zijn tegenstander en stond hiermee op een zeer verdiende 2/7. Hij naam de gelegenheid aan om de gehele familie Haast aan zijn Facebook toe te voegen, ook hele prestatie!

In ronde 8, 9 én ging Lars weer door waar hij mee bezig was: winnen! Met maar liefst 9.5/10 won hij de grande finale van de Tilburgse Snelschaakcyclus van seizoen 2016-2017. een klasse prestatie, net als gisteren AFC Ajax (zijn favoriete club, te zien aan zijn kleding die hij trouw draagt). Tweede werd Stefan Kuipers met 8.5/10 en derde werd Mark Smits die met 7/10 iets meer weerstandspunten had dan Mark Clijsen. Sebastiaan Dijksman en Eric van Dongen wonnen de ratingprijzen <2000 en <1800. Hieronder vind je de eindstand van de avond. Foto’s volgen later!

 

 

 

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.