Gisteravond was het alweer de tweede ronde van onze Tilburgse Snelschaakcyclus. Het was weer zoals gewoonlijk erg gezellig, een vol huis en we mochten deze avond de nodige nieuwe gezichten verwelkomen. Maar liefst 7 schakers die nooit eerder bij KiNG meededen is onze competitie wisten deze ronde de route te vinden naar Boulevard Café. Altijd goed om nieuwe gezichten te zien die allemaal op hun eigen wijze de avond doorkomen.

Alle tafeltjes waren weer goed bezet!

Een van de nieuwkomers kwam met een turbo uit de startblokken en leek al snel op weg naar de winst. Na 6 ronden wist IM Mark Timmermans nog 100% te scoren, maar ja dan heb je natuurlijk altijd weer Konings. Konings in het thuishonk van KiNG dat is natuurlijk een meesterlijke combinatie en succes gegarandeerd! En ja hoor  Konings zorgde voor de overwinning tegen Timmermans, helaas voor hem was hij daarna het helemaal kwijt en wist uiteindelijk op slechts 6,5 uit 10 te eindigen. We gaan er natuurlijk vanuit dat hij revanche wilt en de volgende keer weer aanwezig zal zijn.

Frans KiNGS maakt een einde aan Timmermans zijn zegereeks

Nadat Timmermans het had laten liggen kon het natuurlijk niet anders dan dat de kampioen van vorig jaar IM Stefan Kuipers er dan maar weer vandoor ging met de overwinning. Een half puntje erachter wist Niels Ondersteijn de 2e plek binnen te slepen en op weerstandspunten bleef Mischa Senders Tijmen Kampman voor op de 3e plek.

De 3 extra prijzen die aanwezig waren gingen deze keer niet naar de standaard onder 2000, 1800 en 1600 om ervoor te zorgen dat niet altijd dezelfde mensen deze prijzen winnen. Gezien er een zeer sterke prestatie was neergezet door een van de nieuwkomers werd er besloten de prijzen te vergeven op basis van de overscores (W-We). Hierin was nieuwkomer Rene Kuijsten duidelijk de beste van de avond. Met maar liefst een overscore van +4.69! Dat hij beter is dan zijn rating hoeft aan niemand meer uitgelegd te worden, zeker gezien zijn score van 1,5 uit 2 tegen FM’s. De nummer twee in dit klassement was Daan Hubers met een overscore van +2.53 en de strijd om nummer drie gingen tussen tweemaal Jan. Jan Douwes miste deze plek net met een overscore van +1.80, want Jan Poppelaars deed het net iets beter met een overscore van +1.89.

Bij de prijsuitreiking nam een van de nieuwe deelnemers meteen een hoofdrol op zich door als assistent te fungeren van Jordy. De grootste man uit de zaal begon te brullen en alle schakers waren ineens muisstil om te luisteren naar de prijsuitreiking. De sfeer van KiNG heeft Ed in ieder geval zeker goed begrepen!

Hieronder zijn nog verschillende foto’s te vinden van de prijsuitreiking en de eindstand. We hopen jullie allemaal weer op 10 november terug te zien!

Kuipers kreeg ditmaal een extra grote envelop

Ondersteijn neemt 1e plek over in totaalklassement!

Rene het nieuwste en grootste talent van KiNG!

Categorieën: KiNG's Nights