Thomas en de 3 invallers
– Lichtpuntjes in Woensel

Het leven van de teamleider gaat zelden over rozen. Zo ook voor de aangewezen teamleider van KiNG C. Bo had zijn kruit al verschoten in Dongen en kon daardoor niet meer met zijn mannen op pad naar WLC. Uiteindelijk was Thomas Tepe bereid om het teamleiderschap voor deze ene keer op zich te nemen. Hij had de beschikking gekregen over Mark Clijsen, Rob Haast en Koen Haast. ‘Kijk, het zijn natuurlijk geen Vennix, de Veth en Meerwijk. Ik snap wel dat ze mij dan als teamleider aanwijzen. Ik heb toch dat natuurlijke flamboyante om alles uit deze mannen te halen!’ Aldus Thomas zelf.

Gewezen teamleider de Veth kreeg via verschillende schakeltjes nog wel te horen dat er om een CTB gevraagd zou worden op locatie ‘de Hoeksteen’ in Eindhoven. Op zich logisch als de mannen van KiNG langskomen. De vorige keer zopen we voor €1241,76 op, waren er 11 personen zwanger en kreeg Bo een parkeerverbod voor de komende 272 maanden. Het zal niet de eerste keer zijn dat de mannen van KiNG aan de deur geweigerd worden – Yab Yum 2011 is het meest beruchte voorbeeld hiervan, maar dat verhaal kent iedereen nu wel tot in den treure.

Het schaken eindigde in 2-2 tegen WLC. Wat er gebeurde na het schaken was vele malen leuker om te aanschouwen. Clijsen had een stok kaarten bij zich om wellicht een potje te kunnen ‘Kneuten’. Kneuten is een oud-Tilburgs kaartspel waarbij de regels net zo veranderlijk zijn als het weer en de gemoedstoestand van de deler. Dit zware gokspel begint met een minimum-inleg van een ‘meier of snip’. Verliest de deler dan betaalt deze de spelers en vice-versa. Waarschijnlijk dacht Mark dat de anderen niet zo bedreven zouden zijn in Kneuten. Think again! Rob en Koen spelen al sinds 1996 dagelijks Kneuten met de familie. Thomas is Kneut-kampioen van Tilly-west geweest. Linksom of rechtsom, dit ging iemand flink knaken kosten. Kijk mee naar de volgende leg:

Mark en Thomas (Noord en Zuid-Korea) lijken hier de eerste manche al in hun bezit te hebben, maar Rob (Oost-Vlaanderen) opent hier verrassend met R-10 en weet daarmee een rookgordijn op te trekken die zijn weerga niet kent. Mark (West-Vlaanderen & deler) pakt met H-A, snijdt in klaveren, speelde 3x troef en sloeg ‘Kneut’ op de achterhand. Rob had echter nog zijn R-A niet gegooid en kon zo de ‘Kneut’ van Mark door de tafel heen drukken. Hierdoor moest Koen wel mee in de vaart der volkeren en gooide R-3 net naast de tafel, iedereen gelijk over de zeik! Gelukkig vond de wedstrijdleider van WLC dat er niks onreglementair gebeurde en konden de mannen door met Kneuten. Thomas laat zich niet graag aftroeven en besloot K-5 te leggen, hij had liever een keer op K3 gelegen maar daar is tijdens het Kneuten niet altijd genoeg tijd voor. Mark probeerde de meubelen nog te redden door met S-A een anti-troef te spelen, daarmee ook hopend dat Thomas nat zou gaan. Helaas moest Mark zijn nederlaag erkennen nadat hij 5 onder par scoorde. Kost hem zo 3 meier!

Op naar de volgende Kneut!

Categorieën: KiNG C

1 reactie

FRFFranFrankeman · 25/10/2021 op 11:10

WWaarom hheft Mark niet gestift; kost zomaar zes meier.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.