Vrijdag 12 mei stond in het teken van de finale van KiNG’s Night en wat een finale was het!

7 Titelhouders, 2 IM’s, 2 FM’s, 2 Nederlandse top Grootmeesters Max Warmerdam & Jorden van Foreest en 1 kersverse Grootmeester Thomas Beerdsen kwamen naar Hostel Roots om zichzelf tot winnaar van de laatste KiNG’s Night van het seizoen te kronen. Uiteindelijk waren wij met 30 deelnemers en zat de gezelligheid er al gelijk in met veel gelag en drankjes over en weer.

Max wist uiteindelijk de titanenstrijd met overmacht te winnen door net als 2x eerder dit seizoen ongeslagen met 9.5 uit 10 bovenaan te eindigen. Het werd uiteindelijk een compleet Grootmeester podium met Thomas en Jorden op plek 2 en 3.

Er werd ook gestreden om het algemeen klassement waarbij de beste 6 toernooien meetelden voor het eindklassement. Mark Timmermans wist met zijn 7 uit 10 van de avond alsnog de 3de plek te veroveren (en dat met maar 5 toernooien te spelen!). De strijd om de 1ste plek werd gestreden tussen Jordy Schouten en Sjoerd van Roon. Sjoerd wist dat hij een hoge score moest halen om Jordy nog in te kunnen halen, maar dat werd lastig met zo een sterk deelnemersveld. Het lukt hem uiteindelijk niet waardoor Jordy zich kampioen van dit seizoen mag noemen!

Ruben Hooghwerff haalde nog bijna het podium in de algemene klasse door een geweldige laatste paar toernooien maar mocht alsnog de 1ste plaats <2000 in handen nemen. Carlos Preuter heeft ook een geweldig seizoen gedraaid waardoor hij met afstand kampioen <1700 is geworden.

Gefeliciteerd aan alle prijswinnaars!

Wat een mooi seizoen weer. 89 deelnemers hebben dit seizoen aan minimaal 1 van de KiNG’s Night toernooien meegedaan, van Grootmeester tot beginnende schaker. Alles in het teken van gezelligheid en lekker schaken. Volgend seizoen worden de KiNG’s Night’s gespeeld op een nieuwe locatie, restaurant & hotel Het Wapen van Tilburg.

Wij willen iedereen van Hostel Roots heel erg bedanken voor het mogen spelen van onze toernooien op hun fijne en sfeervolle locatie. Mede dankzij hen werd elk toernooi weer een en al gezelligheid!

Na de zomervakantie zal het volgend seizoen weer van start gaan en wij hopen jou dan ook te zien.

Vergeet je niet in te schrijven voor onze zomer toernooien:

– 1 Juli NK Lightning

– 15 Juli SG KiNG Parkschaaktoernooi

Tot snel!

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.