Ook de laatste avond van de Tilburgse Snelschaakcyclus was weer erg gezellig. Er werd geschaakt en bier gedronken op het scherpst van de snede. Alle mannen van de familie Haast waren aanwezig, evenals veel regulars, zoals Jan Douwes en Frank Vennix die alle avonden hebben meegemaakt van de snelste competitie van schakend Tilburg. Ook waren er wat nieuwe gezichten te bewonderen die de laatste avond graag hun skills wilden laten zien. Er waren weer veelcracks aanwezig.

Upcoming Jordy wist een aantal van deze cracks te verslaan en kwam in ronde 8 naast Mark Haast. Helaas ging Jordy daarna onderuit tegen de andere Haast, Koen. Dit zorgde ervoor dat Mark met de hoofdprijs van de avond ervandoor ging door 7,5 punt te scoren. Jordy, Koen en Brent kwamen samen met onze veurzitter op een gedeelde tweede plek met 7 punten. De ratingprijzen onder 2000, 1800 en 1600 gingen naar Jan Douwes, Rob van Moorsel en Frank Vennix.

20150501_234731

Dan hadden we ook nog de prijzen voor het hele seizoen te vergeven. De beste 6 scores in het seizoen telden mee voor het eindklassement. Er is maar één echte KiNG in het eerste seizoen van onze club en dat is Stefan Colijn die bijna elke avond dat hij er bij was een prijs in de wacht sleepte en dus terecht een envelop én lidmaatschap voor het volgende seizoen verdiende.

20150501_234703

Brent Burg is door zijn 7/10 van de laatste ronde nét als tweede geëindigd in het algemeen klassement. Klasse! Ook Brent verdiende hiermee een gratis lidmaatschap voor 2015-2016.

 

20150501_234640

En op plek 3 is Tilburgs snelschaaklegende Jan Douwes geëindigd. Jan kwam elke editie en scoorde over het algemeen erg goed! We zien hem dan ook graag terug in het volgend seizoen. Net als alle deelnemers van dit seizoen.

Iedereen bedankt en tot het volgend seizoen! Of natuurlijk op vrijdag 22 mei bij de Qualifier voor het NK Lightning waarbij je tegen iedereen een partij speelt van 2 minuten. We verdelen meerdere startbewijzen voor het NK Lightning op 13 juni.

Hieronder vind je de eindstand van de avond.

Eindstand

 

 

 

 

Categorieën: KiNG's Nights