Na een heenrit in de spits van meer dan anderhalf uur haalde ik de materialen op bij the one and only Mark Haast. Hij gaf aan dat hij een keer niet meedeed, omdat hij het te druk had. Zonde, want deze man zorgt altijd voor sfeer!

Maar niet getreurd, ik zette mijn reis voort richting onze nieuwe thuishaven: Hostel Roots. We hebben in juli de eerste proefavond gehad in deze bijzondere locatie. En dat is ons zo goed bevallen dat de leden Roots hebben uitgekozen als  bakermat van de KiNG’s Nights in het post-Coronatijdperk (hopelijk klopt deze uitspraak na de persconferentie van aanstaande dinsdag nog). Het lukt me net om met onze inventaris door de zéér smalle poort te sturen. Toen ik binnenkwam, stond daar gastheer Koen al klaar. Met zijn aanstekelijke enthousiasme hielp hij me de borden, stukken en klokken uit de auto naar de speelzaal te brengen. En omdat we met 24 deelnemers waren, konde we allemaal in de ruimte beneden schaken. Bij de sfeervolle bar, met de authentieke kluis! Het voelde voor mij nu al vertrouwd. Een goed teken 🙂

En vanaf 19.30 uur stroomden de schakers binnen bij Roots. De meeste schakers kenden we al, maar er was ook een volledig nieuw gezicht: Kasper Dokter was meegekomen met Jeroen van Winkoop om te kijken of het bier in Tilburg net zo lekker smaakte als in andere streken van het land.

Zo rond de klok van 20.30 uur zijn we begonnen met schaken. En we hadden weer een zeer sterk én gevarieerd deelnemersveld. Het bier vloeide rijkelijk, de muziek knalde door de speakers en de ene na de andere (meester)zet kwam op het bord. En aan het einde van de avond zagen we een vertrouwd beeld met Max op plek 1. Hij stond slechts twee halfjes af, tegen Mark T en Stefan C. Hij won wel van Thomas Beerdsen, die voor de rest alles won op één remise na. Hij werd dus tweede. En de altijd gevaarlijke Colijn eindigde weer op een half punt daarachter, hij completeerde het podium.

De verrassingen van de avond waren Raimon Bach en Thomas Kaufmann. De eerst genoemde won van onder anderen Mark Clijsen en Jordy Schouten en sleepte daarmee de ratingprijs binnen. Kaufmann scoorde maar liefst 50% en had een tpr van bijna 1900!

Er werd daarna nog lekker geschaakt, gepraat én gedronken. Ik ben in ieder geval blij dat we onze reguliere KiNG’s Nights weer hebben hervat met veel bekende gezichten en heel veel gezelligheid. De heren uit Utrecht hadden hun weg weer gevonden naar Tilburg en ook West-Brabant was van de partij. Tel daarbij de aanwezigheid van een aantal geweldige Tilburgse schakers op en je hebt een succesformule voor de rest van het seizoen.

Op naar de tweede avond op 19 november bij Roots. En wil je ’s avonds niet meer terug naar huis? Dan kun je altijd blijven slapen in het sfeervolle hostel. Iedereen bedankt!

PS. Volgens mij vond Kasper dat het bier in Tilburg inderdaad net zo lekker smaakte als elders in Nederland.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.