In de 2de ronde van de avondcompetitie trof KiNG D het Roosendaalsch Schaak Genootschap B. Versterkt met invallers, want de teamleider was een zeer zwaar accident overkomen. Alarmfase 2, vrijdagmiddag 15.00 uur, een app van de Teamleider. Kruisbanden gescheurd bij het parachute springen. O, ja. Nou niet bij de sprong, maar bij het afstappen van de fiets. Zat in mijn hoofd bij “Market Garden” en lag daarna op de grond. Ondergetekende heeft een zeer groot voorstellingsvermogen en zag de humor er wel van in. Ja, dat stond nog op zijn TO DO lijst. Nou, beterschap dan maar en waar komen de hulptroepen deze keer vandaan. Die komen van de Veluwe.

De Veluwe. Sinds de slag om de Grebbeberg, kom ik er jaarlijks. Dit wonderschoon stuk Nederlandse natuur geeft rust in drukke tijden. Ik bezoek altijd “de parkeerplaats”. Dit veld met 4000 plat gereden fietsen is door de lokale bevolking tot kunst gepromoveerd en ik moet zeggen het beeld spreekt; de beschadiging is tijdloos.

Het regiment fietsende Huzaren stond daar netjes geparkeerd. De (krijgs) fietsen van de laatste technische snufjes voorzien en in camouflageverf, enfin een lust voor het oog. Onrust aan de grens was geen aanleiding om te mobiliseren en 22 uur later stonden er 22 tanks op de parkeerplaats. Helaas was men vergeten de fietsen in het schuurtje te zetten. In een klap werd een regiment van de mobiele brigade gebombardeerd tot voetvolk.

Tegenslag “triggert” en dan komt de onverzettelijkheid van de Veluwenaar naar boven. Weerlegd het plan van zijn tegenstander in 22 zetten op 22 oktober, toeval? Neen, “Den Veluwsen Verdediging”. 22 letters, meer moet dat niet zijn, om daarna, door de wind en de regen, dwars door alles heen, op de fiets en zonder verlichting bij volle maan, terug te fietsen. “Sterk werk, Toon”.

Bord 1 Bo geleend van KiNG C won vlotjes, Dewi, geleend van KiNG 3, bord 3, speelde netjes remise en Christ op bord 4 won.Het team wenst Ger vanaf deze plaats beterschap en het team hoopt dat hij voor de volgende avond competitiewedstrijd hersteld zal zijn. Blijft natuurlijk de mogelijkheid om met deze invallers tegen BSV in Bergen op Zoom te spelen. Of zijn er vrijwilligers.

Dames Heren tot de volgende keer.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.