King B sluit avondcompetitie in stijl af!

Wat King A niet lukte de vorige wedstrijd, lukte het B-team uiteraard wel. Winnen van de Stukkenjagers A. De Stukkenjagers trad met een enigszins gedevalueerd team aan, maar dat maakte de overwinning er niet minder mooi om.

We hadden gerekend op de grote kanonnen, maar die moesten ergens een of ander toernooitje afwerken. Al onze voorbereidingen naar de gallemiezen, dan maar op ons oer instinct vertrouwen en gewoon een potje gaan schaken.

Als eerste was Rob klaar tegen Yuri op bord 2. Na een rustige opening, ging al snel de vlam in de pan. Rob dacht een combinatie gevonden te hebben met voordeel voor wit, maar dit werd goed gepareerd door Yuri. Hierna had zwart het betere van het spel. Maar na een paar foutieve voortzettingen van Yuri was het snel gedaan, en kon Rob het eerste punt binnenhalen.

Op bord 4 was onze vice-voorzitter en tevens de teamleider als tweede klaar. Na zijn vertrouwde oerang oetan op het bord te hebben gekregen tegen Jeroen, werd er nog even wat op en neer geschoven met de stukken, om daarna tot remise overeen te komen. Bert was er uiteindelijk content mee. En nog de complimenten voor onze vice-voorzitter en tevens teamleider voor het regelen van een invaller op het laatste moment!

Op bord 3 was onze invaller Mark bezig met een tactische wedstrijd, zoals we dat van hem gewend zijn. Bastiaan bood nog sterk tegenstand, en na een paar remise aanbiedingen verder moest Bastiaan uiteindelijk toch capituleren. Hierdoor was de overwinning binnen, en konden we rustig de wedstrijd van onze kopman Bram volgen.

Bram had er op een gegeven moment niet zoveel vertrouwen meer in, maar had nog wel goede hoop dat hij de wedstrijd kon kantelen. Maar na sterk spel van Sebastiaan en een combinatie die Bram over het hoofd had gezien, was het dan toch gedaan. En was de wedstrijd klaar.

Uiteindelijk een mooie 2,5-1,5 overwinning, hier kan het King A-team alleen maar van dromen. Ach volgend seizoen beter mannen, en nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap!

De Stukkenjagers bedankt voor de leuke wedstrijd en tot volgend seizoen!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.