Het zou een avond worden, zoals alle andere avonden. Lekker een potje schaken op de vrijdagavond, potje bier erbij en slap ouwehoeren. Waren het niet dat we met een klein probleem zaten bij aankomst. De Boomtak bleek gesloten, en niemand die daar zijn telefoon opnam.
Er werd in allerijl naar een oplossing gezocht. De nodige kroegen werden benaderd, en als laatste redmiddel gingen ze fysiek op pad. Net toen ze een kroeg binnen wilden stappen om te vragen of we daar terecht konden, ging de deur van de boomtak open! Wonder boven wonder bleek er toch iemand te zijn, alleen die had ons om zeven uur al verwacht. Het bleek dus om een kleine miscommunicatie te gaan. Nadat er in alle haast de borden en stukken werden klaargezet, konden we dan toch beginnen.

Bij ons had Frank al op de donderdagavond een partij in Zundert vooruit gespeeld. Het schijnt dezelfde tegenstander te zijn geweest als met de bekerwedstrijd, dus voor Frank een bekend gezicht! Frank speelden een strakke pot, won een pion door een mooie combinatie en voerden dit door tot een strakke overwinning. Hierna heeft hij wederom weer kunnen nagenieten van een welverdiend biertje!

Als eerste op de vrijdagavond was Rob klaar. Er kwam een Frans op het bord, waarbij zwart lang rokeerden en wit kort. Zwart was van plan om een koningsaanval te gaan starten. Rob kon de angel uit de stelling halen door de dames van het bord te halen en naar een remise eindspel af te wikkelen. Tussenstand 1,5-0,5, en al dicht bij een matchpunt!

Op de andere twee borden stond Thomas goed en Bart helaas verloren. Maar nadat de teamleider van King B met een versnapering langskwam, werden de messen nog even geslepen. Bart ging er even goed voor zitten, en werd door actief spel nog zeer gevaarlijk. Thomas zag zijn initiatief beetje bij beetje verdwijnen, en hier werd tot remise overeen gekomen. Wat betekende dat het matchpunt binnen was, en Thomas zeer tevreden mag zijn over zijn partij, tegen een goede tegenstander!

Het was aan Bart om nog een halfje of misschien meer uit de partij te halen. Na wat handige zetten van de voorzitter kwam er opeens een mat in 2 op het bord, die helaas niet gezien is. Hierna werd het nog lastig om goed tegenspel te geven, en ging de overwinning naar de tegenstander. Al met al toch nog een spannende pot geworden!
Er had meer ingezeten, maar al met al kunnen we blij zijn met weer een matchpunt!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.