Na lange tijd stond er eindelijk weer een avondcompetitiewedstrijd op het programma. Uit tegen onze stadgenoten van De Drie Torens, je kunt het slechter treffen. Toen ik binnenkwam in de speelzaal was heel het team al gearriveerd. Max zat te genieten van een biertje (die snapt wel waar het om draait in zo’n avondcompetitie), Justin was zijn avondmaaltijd (in de vorm van een tosti) aan het verorberen en Jordy… Jordy was vooral blij dat hij net iets eerder aanwezig was dan ik. Verdere represailles omtrent zijn punctualiteit bleven hem om die reden bespaard.

De eerste beslissing van de wedstrijd viel aan bord 1. Max Warmerdam speelde met wit tegen Joost van den Bighelaar (die kennen we bij KiNG!). Max speelde de opening snel en overtuigend, maar Joost verdedigde taai. Naarmate de tijd van Joost verder verstreek, werd de situatie op het bord penibeler. Uiteindelijk offerde Max een dame om de verdediging van Joost te slechten. Laatstgenoemde liet zich vervolgens sportief mat zetten.

Voor het volgende resultaat gaan we naar bord 4, waar Jordy Schouten het met zwart opnam tegen Huub Leemans. Eerlijk gezegd heb ik alleen wat flarden meegekregen van deze partij. Jordy en ik zaten namelijk met onze ruggen naar elkaar toe. Wat ik wel heb gezien, zijn Konings-Indische contouren. Huub had beide lopers gefianchetteerd, maar dit pakte niet goed uit. De loper van g2 keek tegen witte pionnen op f3 en e4 aan, terwijl de loper op b2 zich stukbeet op de zwarte e5-pion. Hoe de partij is geëindigd? Joost mag het weten. Ik ga ervan uit dat Jordy met zijn fluwelen techniek niets aan het toeval heeft overgelaten.

Dan over naar bord 3, waar Justin Senders het met wit opnam tegen Wilbert Kocken. In het vroege middenspel kwam Justin met het typisch Siciliaanse stukoffer Pd5. “Je ziet toch vaak dat dat goed is voor wit” was zijn commentaar achteraf. Laat dit nou net één van die uitzonderingen zijn. Gelukkig voor Justin koos Wilbert er niet veel later voor om eeuwig schaak te geven. Uit de analyse, waar ook Frans Konings bij was aangeschoven, bleek dat Justin hierover niet mocht klagen. Hoewel hij zelf niet helemaal tevreden was, betekende dat voor het team dat de matchpunten binnen waren.

Dat halfje leek namelijk hard nodig te zijn. Aan bord 2 speelde Mark Haast met zwart tegen Rick Zegveld (ook die kennen we bij KiNG!). Na de opening kon ik tevreden zijn met de stelling. Langzaam maar zeker werd het voordeel uitgebouwd. Maar toen… trapte ik in een Stap 2-truc! Rick profiteerde onverbiddelijk en won een dame tegen een toren. Het is een klein wonder dat de partij uiteindelijk in remise eindigde. Dat had voor een groot deel te maken met de situatie op de klok van Rick.

Uiteindelijk dus een 1-3 overwinning voor KiNG, al ging het niet zonder slag of stoot. Voor de volgende wedstrijd staat KiNG B op het programma. Komt dat zien, komt dat zien!

De uitslagen op een rijtje:

De Drie Torens A KiNG A 1 – 3
1 Joost van den Bighelaar Max Warmerdam 0 – 1
2 Rick Zegveld Mark Haast ½ – ½
3 Wilbert Kocken Justin Senders ½ – ½
4 Huub Leemans Jordy Schouten 0 -1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.