Afgelopen vrijdag was het KiNG A dat de koppositie verder verstevigde na een klinkende overwinning op Stukkenjagers A. Vooraf had KiNG A wat personele problemen, de hele club werd doorzocht, maar zonder succes. Tot daar het kroeglopers toernooi was. Iedereen had een mooie dag met het nodige bier in zijn of haar nek. Mark Timmermans leek daar een mooie prooi te zijn en zodoende werd hij binnen gehengeld om in te vallen. Dat het ook niet meteen de eerste de beste invaller is, was natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Wellicht dat hij op de vrijdag zelf toch een klein beetje spijt had gezien hij de twee dagen erna de voorrondes voor het NK moest spelen. Een beetje fit zijn is dan toch wel lekker. Of was dit warmdraaien voor hem?

Hoe hij er ook over dacht, Sam Baselmans moest het met een snelle nul bekopen. Mark offerde een pion in de opening, kreeg het initiatief en wist vakkundig de zwarte dame op h4 in te sluiten. De dag erna mocht hij nogmaals met dezelfde kleur tegen Sam voor de voorrondes, was hier al zijn strategie vrijgegeven?

Het tweede punt kwam van Cees vandaan op bord 4. In een aangenomen dame gambiet koos Erik Dignum ervoor om de pion op c4 niet meer uit handen te geven en ging deze stug verdedigen met b5. Cees wist toch zijn pion terug te krijgen, maar daar stonden wel zwarte pionnen op a4 en b4 tegenover. Cees had dan wel weer de pionnen op c4 en d4. Een sterk centrum voor Cees, maar wel oppassen dat de zwarte pionnen niet teveel steun gingen krijgen. Cees wist de b-pion te winnen, het gevaar onschadelijk te maken en zodoende had hij een veel te sterk centrum om nog maar enige spanning in de partij te behouden. Het tweede punt was een feit.

Op bord 3 kreeg Jordy een wing gambit voorgeschoteld. De pion werd gewonnen, maar Sebastiaan kon even net iets sneller zijn stukken ontwikkelen. Nadat hij zijn paard iets te snel naar voren wilde spelen, waar hij eigenlijk geen toekomst meer had, was het initiatief ook meteen weg. Een pion meer en een tweede pion die op de midden-lange termijn niet meer te behouden viel. Het enige dat wit had was dan wel een loperpaar, maar ook die zorgde vooralsnog voor geen gevaar. Nadat ook het loperpaar niet meer aanwezig was ging Sebastiaan met een h pion op de koning af, deze werd echter halverwege zijn rit alweer afgeremd. Niet veel later werd er een alles of niks combinatie ingegooid met als gevolg niet alleen twee pionnen achter, maar ook nog een paard. Gezien bord 1 nog bezig was speelde Sebastiaan nog door totdat een matnet niet meer af te wenden was. Hij was nog wel zo sportief om dan ook daadwerkelijk de mat toe te laten.

Ten slotte was het Max die een flinke kluif had aan Luuk Baselmans. Max was natuurlijk in de middag al moegestreden nadat hij maar liefst 7 (!) borden blind simultaan had gegeven. Mij lukt 1 bord nog niet, maar Max wist 7 borden voor elkaar te krijgen. Resultaat: 6-1. Puike prestatie! Tevens wist hij Bart nog even te vertellen dat Bart zijn tegenstander die middag dus van een blinde Max kansloos had verloren. Bart zat natuurlijk meteen lekker achter zijn bord.

De partij van Max tegen Luuk heb ik niet al te veel van meegekregen, maar aan het einde leek het een remise eindspel. Hieronder de stelling (dacht ik?) die Max op zijn increment (15 sec.) toch nog naar winst wist te brengen. Luuk had nog wel een minuut of 10-15 om rustig naar zijn eindspel te kijken. Toren eindspelen zijn wel Max zijn ding zei hij en dat bewees hij maar weer.

Luuk Baselmans – Max Warmerdam

Al met al een soepele overwinning, waar alleen Max even extra gas moest geven om daadwerkelijk tot een vol punt te komen. De 1e plek is daarmee ook meteen extra verstevigd in de hoofdklasse.

En Mark Timmermans denkt u nu, is die nu naar het NK? JA is het antwoord! Met een punt achterstand met nog één ronde te gaan wist hij te winnen en de nummer twee wist te verliezen. Met maar liefst 0,75 sb punten meer is Mark tweede geworden (van de 12) en daarmee heeft hij zichzelf gekwalificeerd voor het NK! Gefeliciteerd Mark, mooie prestatie!

Hieronder nog de totale uitslag van de match KiNG A – Stukkenjagers A:

Categorieën: AlgemeenKiNG A

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.