Afgelopen zaterdag mochten we uit naar Sas van Gent, gelukkig waren we compleet dankzij Frank Lambregt , dus een mooie dag lag in het verschiet

 

De heenreis ging soepel, we vertrokken vanaf de achterkant van station, Justin was een beetje gespannen dus wilde tijdig vertrekken en hij nam Mark en Jordy mee.

Ik wachtte nog even tot Cees en Mark er waren, waarna we richting Roosendaal togen om onze Frank op te halen, die zo aardig was mee te gaan naar het zuiden.

We gingen voorspoedig en kwamen ruim op tijd aan, zelf mocht ik tegen Harry Provoost, als je dan na 5 zetten maar zelf voorstelt een drankje te halen na zo een verre rit en deze niet terugkrijgt, maar je tegenstander na de partij wel een biertje voor jezelf ziet halen..sja het zal wel aan mij liggen.

Gelukkig heb ik hem schaaktechnisch lekker van het bord gezet. (ik had zwart, dus je mag het vanaf zijn kant bekijken ;-))

Vrij kort daarna was The Schout klaar, het ging in de opening van tiktaktor allemaal bekend (ik hoorde hem iets mompelen van Giri nog iets of iemand tata)….maar ja toen werd het schaken, halfje wij zijn er blij mee.

Mark Haast met wit, speelde zeker niet zijn beste pot, beetje subtiele torenmanoeuvres die niemand snapten en ook niet veel leken op te leveren, uiteindelijk hingen er toch wat zwarte broeders en werd het snel uitgetikt.

 

Mark Clijsen, of Mark Clijsters als we het verslag van de tegenpartij mogen geloven
HWP II in degradatienood na verlies tegen KiNG – HWP Sas van Gent
Speelde een interessante opening, voor mensen die houden van droog, ik heb het iig niet begrepen. Toen Mark Lxa6 en daarna c4 deed snapte ik het helaas wel weer, dat kostte een stuk want die kon niet terug.

Cees bereikte met wit weinig tot niks, totdat zijn tegenstander (wss in slaap gesust, knap gedaan) besloot ergens een stuk te offeren met Lxf2…na KxLf2 was dat stuk kwijt en vrij kort daarna stond ook Cees met een puntje aan de bar.

Lars, Justin en Frank waren het langste bezig.

 

De partij van Lars daar kon ik werkelijk geen touw aan vast knopen, leek me dramatische stelling, toen ging het misschien of niet, toen zal het toch wel gewonnen zijn geweest, of niet, of verloren…anyhows halfje en door.

Justin had met zwart de hele partij niet veel en dat werd gedurende het middenspel ook niet meer, met een kratje taaiheid hield hij het echter soepel remise!

Frank had een zware loting, bord 8 met zwart tegen Kees Nieuwelink is gewaar geen makkie. Frank speelde op zijn Frank en vrijs de opening, hield zijn eigen ideeen eropna en stond ongetwijfeld minder, toen deed wit Dh5 en vreesde ik voor Frank, toen deed Frank knap Tg5 en vreesde ik voor Kees daarna gebeurde nog veel moois (zie hieronder) en uiteindelijk werd het remise. Heel knap en netjes van Frank, nogmaals dank voor de inspritatie en de invalbeurt!

Ook Frank speelde met zwart voor mocht je het willen volgen, of je afvragen huh, stond hij niet goed? en door!


Als je dan met zijn allen blij bent dat Frank klaar is, is het toch altijd een beetje jammer dat je in een grote mooie speellocatie zit waarin iedereen al naar huis is.

Moet als thuisspeler ook lekker zijn, als langste bezig, teamresultaat zit er niet meer in en je hele team zit al op de bank!

Wij niet, wij gingen nog lekker ff naar de mac, met een fotogenieke medewerker erbij!

Volgende ronde maar weer eens lekker thuis, na al die bekerwedstrijden in Goes, Maastricht, een nieuwe upcoming in Arnhem en deze uitwedstrijd toch wel iets om naar uit te kijken!

Ps: Iemand mij wel eens horen drummen?
Dacht ik al en ik kan je zeggen, daar is een reden voor!

 

Ps2: Wist jij waar deze afkortingen vandaan komen? Over 2 min wel als je wilt

Van deze 10 merknamen wist je gek genoeg de betekenis niet (thebestsocial.media)

KiNG staat uiteraard nog steeds voor Kut, niet gezien!


1 reactie

Frank Schouten · 17/02/2023 op 22:03

zonnetje

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.