Vorige week vrijdag 17 maart stond alweer ronde 7 van KiNG’s Night op het programma. Fanatieke schakers van heinde en ver kwamen weer voor een gezellig en sportief potje schaken. Ook dit keer mochten wij enkele nieuwe gezichten verwelkomen bij onze thuisbasis Hostel Roots.

De 24 deelnemers zagen kan op eremetaal door afwezigheid van enkele vaste toppers. Gaandeweg het toernooi ontstond enig rumoer in de zaal toen de stand na 4 rondes op het scherm verscheen. Nummer 15 van de plaatsingslijst en KiNG-bestuurslid Ruben Hooghwerff stond met 4 uit 4 een vol punt los van de gedeeld nummer 2, Anne Haast. Ruben wist in ronde 4 van Anne te winnen en werd de te pakken man.

Ruben had de avond van zijn KiNG-leven, want het bleek geen geluk daar hij zo hoog stond. Ruben bleef de rest van het toernooi gewoon solide bovenin meedraaien door mooie resultaten te boeken. Met 8 uit 10 wist Ruben te eindigen! Helaas voor hem was Jordy Schouten met een iets hardere eindsprint bezig waardoor beide heren met hetzelfde punten aantal eindigden. Omdat Jordy als enige van Ruben wist te winnen mocht hij zich nummer 1 kronen en Ruben nummer 2, klasse gedaan Ruben! Mark Clijsen wist met zijn 3de plaats het podium een volledig bestuurs-podium te maken, unicum?

De ratingprijs tot 1800 was voor Carlos Preuter, die zich eerst nog had afgemeld en toch last-minute nog deelnam. Met succes! De ratingprijs tot 2000 werd gewonnen door Bjorn Fokker met een mooie 4de plaats op de avond.

Wij danken alle deelnemers weer voor een mooie avond en wees erbij de 14de van april voor de 8ste ronde!

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.