Niels Ondersteijn, SG KiNG-lid van het eerste uur, heeft dit weekend zijn derde IM-norm in de wacht gesleept in de Grenke Chess Open in Karlsruhe. Nadat hij vorig jaar al samen met oud-voorzitter Bob Jansen het wereldrecord schaken had gebroken met 48 uur Lightning Chess, zet hij nu ook een kroon op zijn vele werk in het normale schaken. In een enorm groot én sterk bezet toernooi wist Niels na 9 ronden een TPR te behalen hoger dan 2450. Hij speelde in ronde 5 remise tegen de Franse GM Bacrot die een rating heeft van maar liefst 2718, een wereldtopper dus. In de ronden daarna versloeg Niels een FM met 2290 en speelde hij remise tegen GM Korpa met 2502. Hij maakte het in de op-een-na-laatste ronde nog wel spannend door te verliezen van GM Kollars (2534). Gelukkig won hij in de laatste ronde van Philipp Huber met 2224. Genoeg dus voor zijn derde norm. Als KiNG zijn we natuurlijk enorm trots dat we een IM erbij hebben. Gefeliciteerd Niels!

Ook David van Kerkhof, een regular bij KiNG, had een fantastisch toernooi. Na duizelingwekkende partijen tegen zeer sterke tegenstanders, behaalde David zijn tweede IM-norm. Even wat indrukwekkende scalps van David op een rij:

David – IM Ilja Schneider (2513) 1-0
David – Georg Halvax (2431) 1-0
Benedict Krause (2456) – David 0-1

Nog één norm te gaan voor deze sympathieke schaakcoach! Wij zijn allemaal benieuwd wanneer dat gaat gebeuren. Gefeliciteerd David!

IM Lawrence Trent – FM David van Kerkhof

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.