Vrijdag rond 1 kwam ik aan op station waar Frans al was. Lekker de trein naar het hoge noorden gepakt. Halverwege sloot triple J aan en rond 4u kwamen we aan in de parel Hoogeveen.

Frans had een taxi geregeld voor naar Westerbergen, alwaar we snel in gesprek raakten met chauffur Betsi, oudere dame, tikje overgewicht, veel gepraat, veel gezelligheid en een brilletje op waarvan je denkt, daar kan toch niemand doorheen kijken. Frans gaf aan dat we kwamen schaken, zij had de queens gambit gezien en zo kwamen we snel op schaken en vandaar naar biljarten kader, wat ze graag doet en enkele lokale helden (wie kent ze niet? wij!) genoemd. We waren zo bij Westerbergen!

Even ingechecked, fietsen opgehaald, een elektrische voor Franske.
Daarna even de lokale supermarkt leeggekocht en bij het afrekenen stond daar tot onze verbazing het bedrag van €200,00….das knap toch!

De eerste avond maar een pasta voor de mannen op tafel gezet, filmpje gekeken, beetje gepraat en redelijk op tijd naar bed!

Dag 2, de eerste dag van het toernooi en wat een dag!!

Frans was niet fit en had weinig energie, dus gaf al aan snel terug te fietsen als hij op tijd klaar zou zijn.
Nou hij was de eerste in de zaal en hoe, een hele lekkere miniatuur, bord offeren alle stukken ebij, hallelujah!
Zie hieronder deze parel

Zelf speelde ik tegen Oscar Zecha, een jeugdtalent van een jaartje of 11.
Echter wat een verademing een ontzettend leuke jongen, topgedrag achter het bord, een glimlach, plezier en nog een grappig potje ook.
Ja, Oscar die gaat er zeker komen, qua schaken gaat hij het niet redden, maar de leukste banketbakker, een topadvocaat, zijn mogelijkheden zijn grenzeloos volgens mij.

Triple J, die deed ook leuke dingen in de opening en zijn tegenstander ging ergens de fout in, soepel puntje.

Daarna lekker teruggefietst de heren een pasta voorgeschoteld en een avond vol Once Upon A Time In Hollywood, nieuw voor mij, wel genieten!

Ronde 2, Frans was nog steeds niet top, dus gaf al aan kort potje en dan naar huis.

Tegen zijn gewoonte in ging hij keihard voor een pirc, waarbij de kans dat hij voorbereiding tegenkreeg levensgroot was…hij miste echter een hele mooie winst, verloor daarna op een mooie manier (Frans: ’totaal gemist’) een kwaliteit, wilde teveel in het eindspel en pakte een nul.


Een Konings enigzins in vorm had hier DxLc3 wel gespeeld en gevonden.

Zelf begon ik goed tegen Seth, maar toen ik vond dat ik met een stuk meer wel gewonnen had, ging ik mindere zetten doen en Seth betere, waarna elke uitkomst nog mogelijk was, gelukkig voor mij viel het toch de goede kant op.

Goede kantine daar,leuke bardames, prima gezelschap dus ik heb me nog uren vermaakt, dat moest ook wel, want JJJ was hard aan het knokken en ploeteren en verliet als laatste de speelzaal, potje van vanalles zeg maar!

In de avond hebben JJJ en ik lekker genoten van wat drankjes en Frans lag helaas beroerd op bed….ronde 3 gaf hij ook aan te stoppen na deze ronde. Gelukkig kon Tommy hem op komen halen voor de start van ronde 4 en zo werd het een lange en ook aangenamere reis naar huis!

Zelf had ik ronde 3 ook weinig zin, dus bood na 3 zetten remise aan, mijn tegenstander had terecht andere plannen en maakte het me meer dan lastig, aangezien hij toch wel sympathiek was kwam ik met een halfje weg

JJJ dacht na gister, wel gezellig zo lang schaken, we doen het nog eens dunnetjes over in weer een thriller, waarbij ik nog wel zag gebeuren dat het remise werd, of niet, of wel, of niet, of….niet dus!

 

Ronde 4

Weer zo een jeugdbaas, weer snel remise geweigerd door Duncan (ze worden goed opgevoed die jongens)…helaas zat het hem niet mee, ik kwam minder tot beroerd te staan, maar genoeg chaos in een stellig was genoeg om het punt voor zijn neus weg te kapen.

 

JJJ mocht tegen een bekende, Jeroen Bollaart deed het goed, deed het lekker en won gewoon

Zo hadden we nog 1 avond om het bier op te maken en te genieten van de rust die Hoogeveen heeft. Het was kort en krachtig!

 

Helaas had Max het ook zwaar met dat we Hoogeveen verlieten, hij had de winst in de tweekamp voor het grijpen maar verloor na verlenging helaas toch! Tijd dat we Max nog wat 3e helft kunsten bij brengen

Rest mij nog de organisatie te bedanken voor een fijn toernooi, de mannen uit Roosendaal, Andre en Angelique voor wedstrijdleiding en alle anderen, hopelijk tot een volgend jaar!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.