Na een onwijs spannende finale is Hing Ting Lai (Yottabyte97) erin geslaagd Jorden van Foreest (CakeinSpace) pootje te lichten in de barrage van het NK Slow Bullet. Lange tijd leek het erop dat beide spelers genoegen moesten nemen met een bijrol. Nico Zwirs (FirstKnight) schoot namelijk uit de startblokken. Halverwege het toernooi nam Nico brutaal de leiding, met maar liefst 7 uit 8. Hij werd op de voet gevolgd door Max Warmerdam (xamax2000) en Hugo ten Hertog (Federtiu). Beide grootmeesters moesten genoegen nemen met een half punt minder. Hing Ting (5,5 punten) en Jorden (4,5 punten) volgden op gepaste afstand.

Na de pauze ging de inhaalrace van start. Hing Ting haalde 5 punten uit de 6 daaropvolgende partijen, terwijl Jorden zelfs 6 uit 6 wist te scoren. Een ronde voor het einde was de opgelopen schade gerepareerd. Na 14 rondes waren er vier koplopers: Hing Ting, Jorden, Nico en Max. Het beloofde een bloedstollende slotronde te worden. Onder andere omdat Jorden en Max het onderling moesten uitvechten! Verder had Hing Ting zwart tegen Siem van Dael (Simba7) en Nico mocht een robbertje uitvechten met Twan Burg (JohanDerksen).

Jorden en Max waren als eerste klaar. De kersverse Tata-winnaar wist zijn secondant het al vroeg lastig te maken, met een punt als gevolg. Nico koos in het middenspel voor een zetherhaling tegen Twan, waarna de partij in remise eindigde. Hing Ting wist zijn partij tegen Siem wel te winnen. Kortom: een gedeelde eerste plek voor Hing Ting en Jorden met 11,5 uit 16! Oud-koploper en smaakmaker van het eerste uur, Nico, moest zich tevredenstellen met een derde plaats (11 uit 16). De hoop in bange dagen van SG KiNG, Max Warmerdam, eindigde op plek vier met 10,5 uit 16.

Een gelijke stand, dat betekent barrage! Zowel de eer (Nederlands Kampioen Slow Bullet) als de knikkers (de geldprijzen werden niet gedeeld) stonden op het spel. En Hing Ting had nog een appeltje te schillen met Jorden. Vorig jaar, tijdens het NK Bullet, werd hij namelijk in de tie break verslagen door Jorden. Dit keer liep het anders. In een mini-match over twee partijen was Hing Ting namelijk de sterkste! De eerste partij eindigde nog in remise, maar in de tweede partij sloeg Hing Ting genadeloos toe met de zwarte stukken. Oftewel, Hing Ting Lai is de nieuwe Nederlands Kampioen Slow Bullet!

 

Zie voor meer informatie onderstaande links.

Volledige eindstand van de finale: https://sgking.nl/eindstand/

Eindstanden van de Qualifiers: https://lichess.org/team/nederlands-kampioenschap-slow-bullet

Twitch van de organisatie: https://www.twitch.tv/sgkingtv

Twitch van de Max Warmerdam: https://www.twitch.tv/xamax2000

Categorieën: Online

2 reacties

Nico Felten · 24/02/2021 op 22:04

Wat is slow bullet? Ik dacht dat bullet altijd snel was 3 minuten of minder

    Mark Haast · 10/03/2021 op 14:18

    Slow Bullet is 2 minuten voor de hele partij, met een increment van 1 seconde per zet.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.