Het zit er weer op: het eerste echte toernooi in lange tijd. Als schakers hebben we het geluk dat we online aardig uit de voeten kunnen ten tijden van een pandemie. Een hoop nieuwe initiatieven hebben de afgelopen tijd het licht gezien en nog nooit werden er zoveel digitale houtjes verschoven als nu. Maar het is toch anders. Je stukken één voor één rechtzetten voordat de partij begint, de klok indrukken, een onreglementaire zet uitvoeren, het gezicht van je tegenstander bestuderen vlak voordat je hem mat zet… Allemaal zaken die online wat lastig zijn. Gelukkig kon het 3 juli weer.

De toernooidirecteur aan het werk.

De eerste deelnemers verschijnen al vroeg in het Spoorpark, dat voor de tweede keer zijn deuren opent voor het (jaarlijkse?) zomertoernooi van SG KiNG. Klokslag 11 uur begint toernooidirecteur Bo de Veth met zijn openingsspeech. ’s Ochtends wordt er gespeeld in 5 poules van 12. Na de lunchpauze wordt overgeschakeld op poules van 10, ingedeeld op basis van de behaalde punten. Het speeltempo? 5 minuten per persoon per partij. Nadat alles duidelijk is zoeken de maar liefst 60 deelnemers hun plek op en geeft Bo het startsein.

In een gemoedelijke sfeer worden de ochtendpartijen afgewerkt. Iedere groep doet dat op haar eigen tempo en hier en daar wordt er creatief omgesprongen met het speelschema. Allemaal prima natuurlijk, en vanaf kwart over 1 druppelen de uitslagenformulieren één voor één binnen bij de wedstrijdleiding. Zijn er nog verassingen? Jazeker! Zo weten Sebastiaan Dijksman en Huong Do een plek te bemachtigen in de hoogste finalepoule. En ook de 4de plek van Raimon Bach en de 6de plek van Parsa Mohebbinezhad waren niet door professor Elo voorspeld.

Huong Do en Parsa Mohebbinezhad

Een kwartiertje later dan gepland wordt er begonnen aan de finalepoules. De groepen zijn beter aan elkaar gewaagd dan in de ochtend en er wordt volop gestreden om de podiumplekken. Wie gaat er uiteindelijk vandoor met de hoofdprijs? Bob Jansen! Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar omdat er toch een plekje vrij was gekomen… Ook in Poule B gaat er een KiNG-lid met de eerste prijs aan de haal: Cees IJzermans. Poule C is een prooi voor Jacco Lind, terwijl Tom Molewijk aan de haal gaat met de groepswinst in Poule D. In Poule E is Bram van de Vrande de sterkste en in Poule F is Rob Bakels niet te stoppen.

Als organisatie kijken we terug op een geslaagd evenement. Deelnemers bedankt en tot snel!

De winnaar! Al lijkt ie het zelf nog niet helemaal te geloven.

Uitslagen per poule:

Poule A   Poule B   Poule C  
Bob Jansen 7 Cees IJzermans 7,5 Jacco Lind 7,5
Mark Clijsen 6,5 Joost van den Bighelaar 7 Geert van Hoorn 7,5
Thomas Mollema 6,5 Raimon Bach 6 Carlos Preuter 6,5
Poule D   Poule E   Poule F  
Tom Molewijk 7 Bram van den Vrande 7 Rob Bakels 7
Michael Nicol 7 Judith van Amerongen 7 Miquel Soler 6,5
Bart Plasmans 5,5 Tom Koolen 7 Paul Koks 6

1 reactie

Papi Chulo · 05/07/2021 op 20:34

Bestuur SGKing, bedankt voor de organisatie! Erg geslaagde dag.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.