Vrijdag 23 juni hield SG KiNG haar afsluitende evenement van het seizoen: De traditionele ALV in de vorm van een pubquiz en een overheerlijke BBQ. De opkomst was met 22 van onze 35 leden hoog te noemen. Van de BBQ bleef weinig over. Als een roedel hongerige wolven stortten onze mannen zich op het overheerlijke vlees, saus en bier. Ons bestuurslid ‘Externe Competitie’ probeerde in zijn ontembare zoektocht naar worstjes zelfs een stuk van de BBQ op te eten maar werd ternauwernood tegengehouden door Grillmaster Job.

Er werden ook serieuze zaken besproken. Plannen voor een nieuw evenement (Basque Chess), de financiële positie, de evaluatie van het NK Lightning, een plan voor minder ronden tijdens de snelschaakavonden en een andere opzet van deze avonden, de afbetalingsregeling voor bestuurslid Jos ‘Sambuca’ Jacobs voor zijn barrekening, de leden hadden op alle punten zeer nuttige input. Minder partijen (4 voor, 12 tegen) en twee poules op onze snelschaakavonden (5 voor, 11 tegen) haalden het helaas niet. Vooral prominent en altijd welbespraakt SG KiNG-lid E. van Dongen liet van zich horen. Zoals we hem kennen, met wel doordachte, goed voorbereide zinsneden wist hij in één keer de kern van KiNG bloot te leggen: “Kut Nie Gezien, fuck you man!” Dat hij door zijn enthousiasme vervolgens bijna head-first van zijn stoel viel werd met de mantel der liefde bedekt. Het bestuur van SG KiNG dringt al langere tijd aan bij Café Boulevard om een portier aan de deur te zetten.

Nieuwbakken lid Cees IJzermans wist de pubquiz te winnen. Hij is pas 2 weken lid. Wat een talent! Die jongen heeft zich echt goed ingelezen in de historie van de club. Of had het te maken met zijn plek naast Schouten, die zijn antwoorden zo groot opschreef dat Stevie Wonder ze zelfs zou kunnen lezen? We zullen het nooit weten.

Tevens werd er deze ALV een nieuwe voorzitter gekozen. Jansen overleefde zijn 3e ALV met evenveel moties van wantrouwen niet. “Ophoepelen en niet meer terugkomen”, waren de gevleugelde woorden van de Veth. Biemans werd gekozen tot nieuwe voorzitter. Deze uitslag was verre van unaniem. Zijn vier tegenkandidaten Erdogan, Kim Jong-un, Putin en Assad kwamen maar enkele stemmen tekort.

De nieuwe voorzitter in een karakteristieke pose

Tot volgend seizoen!

Gezellige boel!

Nieuwbakken lid Cees IJzermans is eenduidig in zijn mening over zijn ‘andere’ club, De Pion.

IJzermans gevraagd naar zijn mening over SG KiNG

Maarten de Wit, afgevaardigde van KBO Goirle, was tevens aanwezig

Uitstekend geregeld door Café Boulevard, het enige kompas naar gezelligheid

De bazen van de club

Grillmaster Jop heeft alles onder controle

In het kader van de aangenomen motie ‘Meer vrouwen bij KiNG’, meteen daad bij woord gevoegd

Een gouden team

Jop en Dieke bedankt!

Haast&Haast deelden gebroederlijk de 3e plaats

De nieuwe voorzitter, met krappe meerderheid van stemmen gekozen

Nummer één van de avond

Categorieën: Algemeen