Frans Konings. Frans Konings. Frans Konings.

Wat voor een positieve woorden hebben we niet over voor deze geweldige man! Zo heeft hij ook altijd bewezen voor de club SG KiNG. Niet alleen was hij een van de leden die vanaf het eerste uur lid was, maar heeft hij de club ook vanaf dat punt altijd geholpen te groeien tot de club dat het nu is. Zo heeft hij bij de oprichting een bedrag gedoneerd om de eerste borden mee aan te kopen, maar later kon de club ook altijd op hem bouwen met bijvoorbeeld het mee opzetten bij het NK Lightning. Al deze tastbare zaken is de club hem al heel dankbaar voor, maar het belangrijkste is de mens Frans.

Hetgeen Frans zo sterk maakt is dat hij een echte liefhebber is van mensen. Hij weet de sterkere schaker met de zwakkere te verbinden alsmede de verlegen met de goed gebekte personen. Juist deze verbindende factor is hetgeen hem zo belangrijk heeft gemaakt voor de club. Dat KiNG nu zoveel leden komt mede door de persoon Frans.

En hoe laat je nou blijken dat iemand zo belangrijk is voor de club? Juist! Frans moest erelid worden!

Het slechte nieuws over Frans zijn ziekte zorgde er echter voor dat alles extra snel geregeld moest gaan worden.

Tijdens de laatste KiNG’s Night van 24 juni werd hier vooraf aandacht aan besteed en mocht Frans een speech verwachten van voorzitter Eric de Moor en daarbij gepaard een korte maar mooie video van mede-oprichters Erik Biemans en Jos Jacobs. In deze video werd nog maar eens duidelijk gemaakt hoe blij iedereen is met Frans als lid van de club.

Eric de Moor overhandigt Frans de Koning met daarbij gepaard zijn erelidmaatschap

 

De opgenomen video door mede-oprichters Jos Jacobs en Erik Biemans (vanuit Barcelona)

 

Als extra verrassing voor Frans werd hem ook een boek overhandigd die over hem als persoon ging. Dit boek bevat allerlei verhalen van mensen die Frans heeft ontmoet in zijn leven. Met maar liefst 280 bladzijdes gaf het maar weer aan hoeveel mensen al te graag nog iets wilden delen over Frans. Initiatiefnemers Bram van den Berg en Jan Jaap Janse hadden dit in korte tijd weten te organiseren met hulp van meerdere mensen zoals o.a. KiNG-leden Mark Haast en Erik-Jan Colijn. Frans kreeg vier boeken overhandigd voor zijn gezin (in kleur), waarbij de zwart-wit versies te koop werden aangeboden voor alle geïnteresseerden. Extra mooi was dat de opbrengst hiervan naar de strijd tegen de ziekte gaat.

Frans heeft zojuist een viertal boeken voor het gezin ontvangen van Bram van den Berg

 

Frans met zijn boek en ‘erelid Koning’

 

Deze speciale avond wilden we niet zomaar voorbij laten gaan en hierdoor waren er dus ook vele mensen aanwezig om dit bij te wonen. Onder andere vele schakers uit Utrecht hadden de moeite genomen om naar Tilburg af te reizen.

Het publiek zat er al klaar voor

 

Voor zowel Frans zelf als ook de mensen die er bij waren was het een speciale en mooie avond!

Geheel formeel was hij echter nog niet meteen erelid gezien dit voorgelegd moest worden bij de ALV. Vorige week vrijdag (26-8) werd er unaniem voorgestemd door de aanwezige leden en daardoor mag Frans zich officieel erelid van SG KiNG noemen!

Of dit alles al voorbestemd was dat Frans Konings de eerste ‘erelid koning’ van SG KiNG ontvangt, dat zullen we nooit weten. Hoe dan ook heeft hij deze volledig verdiend! Bedankt Frans!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.