Altijd toch een beetje twijfel als je de kans krijgt NBSB beker te spelen op donderdagavond in Zundert. Is er toch echt niemand anders? Maar toch blij gekozen te hebben dit avontuur aan te gaan.  Alhoewel van het schaken moest het niet komen deze avond.  Na 7 zetten had ik de troosteloze stelling op het linker bord. Het geoefende oog ziet snel dat de loper op g3 niet heel lang meer deel gaat uitmaken van de partij. Na nog een handvol zetten werd de rechter stelling bereikt.

Laatste zet Pe7 ging gepaard met een remise aanbod. Ik had al wel door dat mijn vorm in Tilburg lag, maar had ik dan toch ergens compensatie? Na 2 seconde nagedacht te hebben over het aanbod, kwam snel de verklaring van het remise aanbod. Mijn tegenstander blijkt groot fan van Feyenoord te zijn. Om 21.00 scherp was de aftrap Sturm Graz – Feyenoord en hij was van plan geen minuut te missen. Dus met dank aan Feyenoord stonden we niet na een uur spelen achter, maar stond de eerste puntendeling op het bord.

Ik vond dat deze treurnis wel een belhamel verdiende. Brouwerij de eeuwige jeugd had een heerlijke IPA met een stevige bitterheid gebrouwen. Overigens Het Wapen van Zundert, het thuishonk van de Raadsheer, heeft een  uitstekende en uitgebreide bierkaart. Een geluk bij een ongeluk, zou je kunnen zeggen. Overigens naast een uitstekende bierkaart ook een uitstekende locatie, die je niet al te veel meer ziet. Ruime aparte speelzaal, een gezellige bar met aardige personeel. Het is nogal ver weg anders was ik direct lid geworden. Toch 1 tip, als je zo’n ruime speelzaal hebt. Gebruik deze dan ook. Nu zaten we 2 beker teams tegen de zijkant van de zaal geplakt. Om me achter mijn bord te bevrijden moest ik door Jordy heen. Gelukkig was ik snel klaar.

Als tweede was Pater Linus Blanch klaar. Een bier op hoge gisting op basis van Belgische tarwe. Het deed me herinneren aan mijn partij, hij begint lekker, maar heeft nogal een bitter nasmaak. Niet voor herhaling vatbaar. De uitslag was wel anders 1-0.

Ik vervolgde mijn proeverij met het Franse La Double Gouelle. Een hoppige, tropische onaangename verrassing. Gelukkig kwam Frank “tripel karmeliet” Lambregts de speelzaal uit. Hij leek 3x zo groot geworden de afgelopen uren. Hij had dan ook het bewijs geleverd dat niet alle ongelijke loper eindspellen remise zijn en een puntje laten bijgeschreven, la formidabele! Frank was overigens op de fiets, uit Roosendaal gekomen, klein uurtje fietsen, iets langer als je niet goed fiets. Je begrijpt dat de tripel karmeliet even niet meer op de kaart staat bij het Wapen. Overigens heb ik niets meer vernomen van Frank nadat hij in de holst van de nacht de verkeerde kant op fietste. Iemand?

Na 2 miskleunen bracht mij de 4 ronde terug bij de eeuwige jeugd. Nitwit! Een heerlijk licht biertje met citrus smaken. Het deed me in de verte denken aan de Hoegaarden die Koen “Hoegaade” Haast aan het consumeren was, maar dan beter. Overigens wat een clubman, 18.30 thuis vertrekken om via Tilburg netjes om 19.45 in Zundert te zijn. Hij speelde overigens remise.

Als laatste uit de speelzaal kwam Jordy “The Shout” Schouten. Puntje! Iemand getwijfeld? Ik niet, ik had mijn hadden vol aan de Hopruiter. Een tripel van 8% uit Belgie. Een mooie afsluiting van een lange avond schaken. Maar Raadsheer uit, ik ben erbij!

Oja Feyenoord verloor.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.