Na de onderhoudende Masterclass van Norbert Harmanus op vrijdag, was het zaterdag tijd voor de Online Beker. Door een overwinning in de laatste ronde op Meesterklasser Groninger Combinatie, wist KiNG beslag te leggen op de eerste plaats in de poule. Dit weekend stond de knock-out fase op het programma. De beste 32 ploegen van Nederland strijden daarin om de cup met de grote oren. KiNG mocht het hierin opnemen tegen Botwinnik, een team uit de 3de klasse. Op papier zou dat geen problemen moeten opleveren, maar de praktijk bleek een stuk weerbarstiger. Uiteindelijk was Mark Clijsen de enige die zijn ratingsurplus om wist te zetten in twee punten. Aangezien de overige teamleden (Bram van den Berg, Mark Haast en Joris Broekmeulen) de schade beperkt hielden, was een 4,5 – 3,5 overwinning genoeg om door te bekeren naar de volgende ronde.

Bij de laatste 16 wachtte opnieuw een Meesterklasser, Zuid Limburg. En die nemen de Online Beker toch aardig serieus, gezien hun opstelling (GM Hausrath, IM Seel, FM Lenaerts en FM Van Meegen). Geen makkelijke klus, en dat bleek ook in de praktijk. Het bekerteam (dit keer met Bram van den Berg, Mark Haast, Jordy Schouten en Justin Senders in de gelederen) verweerde zich kranig, maar de titelhouders van Zuid Limburg waren te sterk. Het resultaat? Een 2,5 – 5,5 nederlaag en uitschakeling in de beker. Meer informatie is te vinden via deze link.

Een Masterclass op vrijdag, bekeren op zaterdag… Houdt het dan nooit op? Nee! Ook vanavond wordt er gewoon geschaakt. Na het succes van vorige week, zal de concurrentie ongetwijfeld gebrand zijn op revanche in de wekelijkse Teambattle. Prolongatie van de titel zou een mooie volgende doelstelling zijn.

Meedoen kan door op deze link naar Lichess te klikken.

Meepraten kan door op deze link naar Zoom te klikken.

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.