Dat was hem dan eindelijk, seizoen 2021 – 2022. Het tweede heeft zich onder de bezielende leiding van Ruben Hooghwerff gehandhaafd in de vierde klas. De match van 21 mei was een inhaalmatch tegen De Raadsheer uit Zundert. Om dit seizoen af te sluiten, mag u nu gaan genieten van een verslag vol met magie.

Een jonge heks sprak ooit de wijze woorden ‘Boeken! Slimheid! Er zijn belangrijkere dingen dan dat – vriendschap, moed!’. Misschien zijn die laatste twee woorden wel een mooie omschrijving van het team. Uw schrijver dezes heeft acht speelrondes (alles gespeeld!) enorm genoten van het, soms overmoedige, schaken, maar nog meer van de spelers samen. Wat zouden de Strijders van Perkamentus er deze ronde nog van terecht hebben gebracht?

Deze ronde traden nog twee spelers toe bij de Strijders, namelijk Cora Oostvogels en Michael Nicol. Cora speelde op het achtste bord tegen Frans Smits, ze probeerde met een soort van Bombarda in de koningsstelling van Frans te komen. Maar dat liep verkeerd af, zijn Protego-spreuk was beter en de stelling van Cora was niet meer te houden.

Naast Cora zat haar tweelingzus Kimberley. Fred en George zijn er niks bij zou je wellicht denken. Hoe het precies misging bij Kimberley weet de verslaggever niet, wellicht dat Marijn ten Velde met een soepele beweging Evanesco had uitgesproken over een paard. In de eindstelling was er immers in ieder geval een stuk minder voor Kimberley.

Twee nul achter, we konden wel een lichtpuntje gebruiken. Met een krachtige Lumos Maxima, werd Richard Pijl gelukkig even verblind waarna uw favoriete stukjesschrijver met een Paralitis-bezwering de stukken van Richard naar achter kon dirigeren en verlammen en het punt was binnen.

Met deze tussenstand van 1 tegen 2, was er nog van alles mogelijk maar het zou wel van ver moeten komen. Geen van de overgebleven borden had een concreet voordeel. Gelukkig zijn er toverspreuken waarmee de tegenstanders verward kunnen worden. Dat bewees Bjorn tegen Jeroen van Ginneken. In een lastig eindspel waarin Bjorn steeds ietsje beter kwam te staan, ging Jeroen, onder de invloed van een Confundo-bezwering plots door zijn vlag op zet 39.

Een gelijke stand was een feit. Kon iemand een genadeklap uitdelen? De stelling van Ruben leek er geschikt voor, er was gerommeld richting de koning van Luuk van Dongen, maar dat was ook de andere kant op waar. Behalve kortstondig Crucio te gebruiken werd geen van de onvergeeflijke spreuken gebruikt. Er werd vanuit beide zijden uiteindelijk in een gelijk toreneindspel berust in remise.

Frans Konings probeerde zijn magie tentoon te spreiden op het eerste bord tegen Mitchell Matthijssen. Maar Mitchell bleek te beheersen over krachtige verdedigingsspreuken zoals Fiano Duri, Protego Maximo en Repello Inimicum. Er werd geprobeerd af te ruilen naar een beter eindspel, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Ook hier werd berust in remise.

Van de partij op het tweede bord heeft uw verslaggever eigenlijk weinig meegekregen. Of Michael of Jorrit Havermans de Nebulus-spreuk heeft toegepast blijft in het midden. Misschien hebben ze het beide gebruikt om hun partij te verhullen. Volgens de Rita Pulpers van onze tegenstander, heeft Jorrit naar eigen zeggen gewonnen gestaan, maar verder dan een voorsprong van een pion kwam hij niet en hield Michael het remise.

Tot slot was Eri (c/k) van Dongen nog bezig. Dat duurde behoorlijk lang tegen John van Dijk. Had er iemand Quietis tempore gefluisterd? Nee, de klok tikte door. Op het bord leek het of John de touwtjes in handen had, Fulgari leek effectief. Maar getuige de remise-aanbiedingen, had Erick er al vertrouwen in dat er niks aan de hand was. Na diep graven had hij het juiste woord gevonden, Relashio. Ditmaal werd het wel remise.

Zo eindigde dit duel in een gelijke stand. All was well.

We kunnen nu genieten van een aantal maanden zomervakantie, maar de geruchten gaan dat onze teamcaptain eist dat we die tijd besteden om extra lessen te volgen. Een Tijdverdrijver zou daarvoor geen verkeerd idee zijn, wellicht dat we dan komend seizoen 50 extra punten kunnen bijschrijven met de best gespeelde schaakpartij die de KNSB in lange tijd heeft gezien.

Hieronder nog de statistieken:

Rating
Rating
Konings, F.P.A. (Frans) 2127 Matthijssen, M. (Mitchell) 1784 ½ – ½
Nicol, M.B.J. (Michael) 0 Havermans, J. (Jorrit) 1840 ½ – ½
Fokker, B. (Bjorn) 1957 Ginneken van, J. (Jeroen) 1834 1 – 0
Lambregts, F.J.J. (Frank) 1851 Pijl, R.L. (Richard) 1803 1 – 0
Dongen van, E.A.W.M. (Eric) 1790 Dijk van, J. (John) 1819 ½ – ½
Hooghwerff, R.L. (Ruben) 1783 Dongen van, L. (Luuk) 1632 ½ – ½
Oostvogels, K.J.M. (Kimberley) 1284 Velde ten, M. (Marijn) 0 0 – 1
Oostvogels, C.A.M. (Cora) 1094 Smits, F. (Frans) 1874 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1698 Gemiddelde Rating: 1798 4-4

En de voorlopige eindstand (1 match moet nog worden ingehaald?)

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8 9
15 42.5 4 5 5
13 38 4 4 5 4
10 34.5 4 4 5
4. D4 1
8 28 5
7 33 4 4 4 6
7 30 3 3 4 5
7 29.5 4 4 4 4 4 6
3 24.5 3 3 4
0 20 3 2 3 2

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.