Op vrijdagavond togen we vol goede moed richting Dongen, om een leuk potje te gaan schaken. Eenmaal aangekomen in Dongen werden we van harte welkom geheten, en konden we ons plekje in de zaal gaan opzoeken.

Voor sommige begon de avond gelijk al goed, toen ze de prijzen van de versnaperingen voorbij zagen komen. Her en der werd er al begonnen met een lekker biertje. En op de borden begonnen we ook goed. Koen speelden op bord 1 tegen de kopman van Dongen een goede partij. Er werd tot remise overeengekomen, omdat Koen niet veel tijd meer had. Maar de eindstelling was in zijn voordeel, bleek later na de analyse.

Op bord 2 speelden Thomas met zwart een leuke pot, hij kreeg een mooie stelling en het zag er allemaal goed uit. Van wat de verslaggever heeft begrepen, ging het op het einde van de partij niet helemaal goed. En was er al tot remise overeengekomen, totdat iemand opmerkte hoe wit het had kunnen winnen. Al met al een terechte 1-1 tussenstand.

Op bord 3 speelden Bart van de Berg weer een hele mooie partij. Na gewoon weer met B4 begonnen te zijn, kwam er een hele rustige stelling op het bord. Het eerste uur zijn er geen stukken van het bord verdwenen. Op een gegeven moment kon zijn tegenstander zijn dame ruilen voor een toren/paard en wat pionnen, en dat zag er veel belovend uit. Maar met een heel mooi trucje zetten Bart de partij toch weer naar zich toe. Wat een pot van de voorzitter van SG King. Uiteindelijk werd hier ook tot remise overeengekomen, mede omdat Bart nog maar een paar minuten over had.

En op bord 4 speelden de verslaggever een rustige wedstrijd. Er leek al met al niet heel veel aan de hand te zijn. Er was niet veel initiatief vanuit de zwarte stelling, maar het leek allemaal nog wel te doen. Totdat de tegenstander alles kon afruilen en in een mooi eindspel terecht kwam, waar na een zet of 70 zwart alsnog op kon geven.

Helaas net verloren, maar we hebben allemaal een mooie pot gespeeld, en daar gaat het uiteindelijk toch om. Hopelijk blijven we in deze klasse, en kunnen we volgend jaar voor de re-match gaan.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.